Денков продължава: Не изгонихме руски свещеници а хора работили срещу България

Църквата трябва да стои отворена, организацията става от страна на Българската православна църква, заяви премиерът Николай Денков пред журналисти. Той коментира казуса със затворената Руска църква „Св. Николай Мирликийски“ в София.

Не са изгонени руски свещеници, изгонени са хора, които са работили срещу интересите на България. Те са чужди граждани, уточни Денков. Прочетох докладът на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), има достатъчно основания тези хора да са извън България, каза още Николай Денков.

Премиерът присъства на Национално съвещание на МВР. В него участва професионалното ръководство на министерството, и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и заместникът му Мария Павлова.

Държавата е готова да съдейства за възстановяване на богослуженията в храм „Св. Николай Мирликийски”, съобщиха от пресслужбата на кабинета вчера. Църквата беше затворена след експулсирането на предстоятеля ѝ и двама беларуски свещеници.

Патриарх Неофит назначи вчера свещеници от София, които ще извършват богослуженията в храма.

Източник: БТА

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече