Денков: Ако конфликтът в Близкия изток се задълбочи, ще има отражение върху цените

Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските граждани, които бяха там. Имаме готовност, ако трябва допълнителен полет, ако има достатъчно желаещи. Така че това беше с първи приоритет.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков, отговаряйки на въпроси на граждани и медии относно конфликта в Близкия изток между Израел и Палестина. Той коментира и възможността да се повишат цените на енергоносителите заради конфликта, а оттам и на всички останали продукти, предаде „Фокус“.

„Колкото до цените – да, ако този конфликт се задълбочи, което е възможно, ако продължи по-дълго, това ще има отражение и това трябва да го имаме предвид като възможност за идващата зима“, подчерта Денков.

На въпрос дали трябва да се преосмисли дерогацията за руския петрол при тези обстоятелства, премиерът отговори:

„За момента не, тъй като поетапното вкарване на неруски петрол предполага, че има време, за да се реагира при промяна в ситуацията. За момента мисля, че можем да продължим по план.“

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече