Ден 13: Миньорите и енергетиците не се отказват от своите искания

13-ти ден продължават да са затворени възлови точки за движение в област Стара Загора заради протеста миньори и енергетици, съобщава „Фокус“. Блокирана е автомагистрала „Тракия“, в района на 208-ми километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката.

Снощи стана ясно, че в четвъртък, на 12 октомври, в Стара Загора ще се проведе протест/поход в подкрепа на протестиращите на автомагистрала „Тракия“. Шествието ще започне в 18.00 часа от сградата на Областната управа в града. Малко по-рано – в 17.00 на пл. „Независимост“ в София също ще има протест, организиран в социалните мрежи под надслов „С вас сме!!!“, където граждани ще се съберат да изразят своята подкрепа към хората, заети в енергийния сектор и борещи се за правата си. Протести и общонационални походи ще има през утрешния ден и на други места в страната.

Припомняме, че всички големи магазини и малки бизнеси в Раднево ще затворят в знак на съпричастност към миньорите. Това ще е техният начин да заявят подкрепата си към протестиращите в Старозагорско за запазване на ТЕЦ „Мини Марица Изток 2“. Заведения и ресторанти ще бъдат затворени по различно време през деня. Футболна Академия Раднево също ще преустанови тренировки на 12 октомври като съпричастност към всички миньори и енергетици и ще се включи в протеста пред общината, които от понеделник, 9 октомври, се провежда всеки ден от 17.00 до 18.00 часа.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече