Дарина Григорова за Руската църква: Не може да се отнеме земя и храм по украински сценарий, каквито са апетитите на бг мутрите

VOX POPULI

Проф. Дарина Григорова коментира скандала с изгонените руски свещеници и затворената църква в профила си във Фейсбук. Тя намеква, че се гонви ново беззаконие, което ще повлече и Българската православна църква по украински сценарий.

Ето и целия ѝ пост:

Руската църква е затворена, защото са прогонени руските свещеници, обвинени в „заплаха за националната сигурност“, а не защото няма български свещеници, които да служат там.

Земята под храма е собственост на Руската федерация, храмът – на РПЦ.

Затворената църква, отрупана с цветя, както и криптата на свети Серафим, е укор към държавата, тръгнала срещу Бога, и към мълчаливите съучастници в това гонение на православни отци от православна България.

Не може да се потули, както са очаквали, не може да се отнеме земя и храм по украински сценарий, каквито са апетитите на бг мутрите, защото е беззаконие, престъпление, което подлежи на съд, за международния скандал да не говорим.

Извършена е репресия по отношение на руските отци, има време да се възпре следващото беззаконие, по отношение на Руската църква, което ще повлече нашата църква в славоукраинския разкол, каквато е фундаменталната цел на фанариотите у нас. Има време за възпиране на тази мерзост с трудно предсказуеми последици.

 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече