Корнелия Нинова: БСП ще подкрепи вота на недоверие на кабинета Денков

БСП ще се включи във вота на недоверие за политиката в сектор „Енергетика“ като съвносители. Това каза в парламента Корнелия Нинова, председател на парламентарната група на „БСП за България“. Решението бе взето след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на партията.

„С действията си управляващото мнозинство наистина слага кръст на българската енергетика, най-малкото, което можем да поискаме е вот на недоверие и носене на политическа отговорност за това, което се случва“, каза Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че вярва, че „по-голяма част от българското общество разбира какво се случва. Ние ще изложим тези аргументи – нека хората да преценяват“, каза още тя. Ако критиките от страна на ГЕРБ са искрени – да подкрепят вота, коментира Нинова въпроса с недостатъчния брой гласове на опозицията, за да мине вотът на недоверие.

Нинова посочи, че управляващите не постигат никакви резултати и по отношение на най-големите си приоритети, каквито са съдебната реформа, членството в Шенген, в еврозоната.

„За нас е важна вътрешната политика – състоянието на икономиката, състоянието на бюджета – самите те дават тревожни сигнали за приходната част в бюджета, не случайно го отложиха за след изборите, за да не лъсне истината, че ще режат много и ще вдигат данъци“, добави лидерът на БСП. Тя бе категорична, че управляващите не си вършат работата добре.

Нинова информира, че БСП няма да подкрепи промените в Закона за енергетиката.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече