Бойко Борисов: Знам, че Кирил Петков ме гледа. Къде са сега тези пари?

Къде са парите в бюджета, за които се твърдеше, че ГЕРБ би трябвало да са откраднали по време на управлението си? Това попита лидерът на партията Бойко Борисов. Той се обърна към лидерите на ПП-ДБ и ги попита защо има 3% дефицит в държавния бюджет и втвърди тона към „некоалиционните“ си партньори. Борисов направи прогноза, че инфлацията у нас тепърва ще расте и заяви, че е разбрал от медиите, че България ще тегли нов заем, съобщава „Фокус“.

Вчера финансовият министър Асен Василев съобщи, че до края на тази година България ще излезе на международните пазари с емисия дълг.

„Оказа се абсолютна лъжa, че по наше време се е крало – тези медийни клишета. По времето на ГЕРБ се крадяли по 8, по 10 милиарда! Къде са сега в тези бюджета? Къде са тези пари? 3 години по 10 милиарда са 30 милиарда. 3% дефицит в момента са близо 5 милиарда“, каза Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ не са били информирани до този момент, че правителството се готви да тегли нови заеми и че го е научил от интервюто на Асен Василев вчера.

„Когато говори г-н Василев вчера, че има по-малко събираемост от митниците и НАП, защо пестеливо не каза вследствие на кои правителства това се е случило?“, попита Борисов.

„Обръщам се към моя съюзник Кирил Петков – защо съм мнителен към тях: от 3 години ГЕРБ не са имали шеф на НАП, митници или финасново министерство и някой е виновен за това положение в бюджета. И понеже знам, че Кирил Петков ме гледа, следобед ми отговори, шегичките и закачките кой хит е златен, кой отминал – хубави са, в предизборна кампания сме, но защо не посочват виновните за това и колегите от „Да, България“ не го коментират това – е въпрос към тях“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече