Василев обещал на Борисов: Централите ще работят до 2038 година

Изключително удовлетворен съм от срещата с финансовия министър Асен Василев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предава „Фокус“.

На срещата относно това как ще се разглежда и структурира бюджетът са присъствали и Делян Пеевски и Делян Добрев. Борисов се обърна към премиера, министрите и миньорите с думите, че „блокирането не е изход и тормози другите граждани“.

Той е получил потвърждение от Асен Василев, че централите няма да бъдат затворени до 2038 година, а ще работят. По думите му това е доста време, в което технологиите ще напреднат много. Също така всеки, който иска да напусне, получава 36 заплати, за което гарантира отново финансовият министър.

В текста да отпадне, че на самите мини може да се прави соларен парк. Четвърто – върху язовирите няма да се правят фотоволтаици. Улеснява се до 60 дни бързо да се инвестира във ВЕИ, особено върху сгради, паркинги, молове – там да става бързо. Това, което се съгласи Асен Василев е ако инвеститорът иска удължаване да е възможно„, изброи Борисов.

“Надявам се с тази диалогичност на Асен Василев днес на Министерски съвет към миньорите и работещите там, да успокоим напрежението и да решим проблемите“, добави Борисов.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече