Борисов скочи на кабинета за дефицита

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Изключително важно е да си върнем идеологията, с която управлява ГЕРБ. 3% дефицит означава лошо нещо, взимането на нов дълг е лошо нещо. Липсата на мерки за намаляване на дефицита е лошо. Това означава, че сме задлъжнели и ще го плащат нашите деца. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг, съобщава „Фокус“.

По думите му всички искат да се правят на добри, но дълговете се трупат и трупат.

„Законодателната програма включва 4 точки. Един от тях ще изпълним предсрочно – този за пътищата. Фрапиращ случай на неизпълнение е автомагистрала „Струма“, посочи Борисов.

Той каза, че може би в проектобюджета трябва да настояват поименно да бъдат посочени обектите,които трябва да бъдат финансирани.

„И аз, и Кирил Петков в Пловдив обещахме Околовръстно. Трябва да си спазваме обещанията. Всичко това трябва да бъде отразено в този бюджет. Ако не се приемат драстични мерки и ще се харчи, и ще се вземат дългове, да се знае за какво се вземат. Този министър специално видях, че се старае. Трябва да помислим как да му дадем рамка“, каза още Борисов.

По отношение на Планът за възстановяване и устойчивост, лидерът на ГЕРБ отсече: „До настоящия момент трябваше да подаваме четвърто плащане. Едвам успяхме да стигнем до второто, не е сигурно, че ще го получим до края на годината, но поне го подадохме“.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече