Борисов: ПП да бъдат по-внимателни в изказа, иначе може да отидем на избори

„Ние сме партия на народа, не сме се родили депутати. Никой не може да изтрие това, което ГЕРБ е направил за страната“. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов от Шумен, пише Кросс.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че нищо не е получил даром: „Сам съм си направил партия, сам съм си направил екип. След това заедно с вас сме градили, градили, градили – хубаво, лошо“.

Борисов попита защо за всичките тези 3 години, откакто той не е бил във властта, тези, които са я упражнявали, не са поправили грешките на ГЕРБ. „Три години след нас. Те са толкова неуверени и знаят, че нищо не се направили. Нинова беше вицепремиер и министър, защо не оправи нещата. Защо за тези 3 години не поправиха нашите грешки? Една грешка да бяха поправили“, каза той.

„В политиката е много важна аритметиката. Ако не сме ГЕРБ и ДПС, ПП не можеха да приемат 72 промени в законите. Как ще стане това с 30 депутати?„, заяви Борисов, имайки предвид позицията на ПП, че са успели да извършат толкова законодателни промени през последните няколко месеца от началото на работата на това НС. „Логично е да се каже ние заедно ги направихме тези промени. Но да кажеш ние ги направихме – това е нагло и не е вярно!„.

Той предупреди, че „ако ПП искат да се правят на интересни на наш гръб, предстои нов вот“. „Ще ви строим пред нашата стая. Ако искате. Ако не искате, ще отидем на нови избори. Да бъдат малко по-внимателни в изказа. Ние сме честолюбиви, първа политическа сила сме“, допълни Борисов.

Страшна борба с корупцията, но парите ги няма, проектите не се изпълняват. „Тогава пак ще си задаваме въпросите: защо няма пари в резерва, защо има огромна миграция… Обективната истина е много важна – в момента имаме две ужасни войни в Украйна и Израел„, отбеляза Борисов.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече