АНКЕТАТА: От 969 гласували само 2-ма харесаха „нещото“. От бесило, до тоалетна. Какво казахте ВИЕ:

Вчера пуснах анкета на личния си профил, в която питах всички приятели и тези които ме следват „ХАРЕСВА ЛИ ВИ новото…съоръжение пред катедралния храм в София “Св. Александър Невски”

Тогава обещах, че ще публикувам резултатите и част от коментарите.

И така: 969 са гласували за по-малко от 24 часа. Може да се каже, че анкетата е представителна, след като социологическите агенции правят дни наред изследване и са им нужни поне 1001 гласа, за да твърдят това.

От 976 гласували, 679 са заявили, че въпросното …“съоръжение“ НЕ ИМ ХАРЕСВА и САМО ДВАМА са го одобрили. 

Към гласувалите 159 са оставили усмивка, 36 емотикон на изумление, 20 са се разплакали и двама са натиснали емотикон на прегръдка.

 Разплакалите  се от вида на „съоръжението“ трудно мога да причисля към харесалите го, нали? Тези които са прихнали да се смеят, също. Някак и присмехът не се вписва с одобрението.

Докато траеше анкетата е редно да отбележа, че будни граждани сигнализираха, че персийското килимче пред странното нещо пред „Св. Александър Невски“ е изчезнало.

Относно коментарите: 548 от приятелите ми и тези, които ме следват оставиха своята оценка под поста. Благодаря ви. И както обещах, ще публикувам част от тях. Спор няма, невъзможно е да публикувам всички! Предварително уточнявам, че някои са провокативни, други нецензурни. Но това е гласът на народа. Когато замислях този сайт идеята беше да е критичен и да не спестява истината.

Има само един позитивен коментар. Последният.

С Уважение: Валентин Кардамски

А СЕГА КОМЕНТАРИТЕ БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА:

Iskra Tsvetkova: Думата е бездарие, кич, злоупотреба! НЕ!

Диана Димитрова: Кой нормален човек ще гласува с Да на ТОВА???

Константин Кисимов: То не е само въпрос на харесване по естетически критерии. След „коледното“ тържество със странни фигури, кметът е заподозрян в окултизъм. Въпросът е също каква е символиката, скрита зад тази инсталация. И това ли е „Рождественско“, как именно?

Вероника Манолева: Не ми харесва. Нямам никаква идея какво е, прилича ми на недовършена гилотина за високопоставени политици стози килим.

Eli Unanyan: На мен ми прилича на място за бракосъчетание на еднополови.Мястото е избрано пред Светия Храм, за да бъде по своему предизвикателно за софианци.

Яна Ваклинова: Напомня ми на статуята пред Шератон! Не е случайна тази инсталация! Нещо езическо ще да е, но не е на място!

Pavlos Aleksiev Pavlov: Много е хубаво! Дори могат да се наслагат още такива неща по цялото земно кълбо и също така могат да се поръчат резервни, да не би случайно някой да открадне част от тях, за да си ги напъха и тях в рек*ума, откъдето вероятно проИЗХОЖДА умникът, който ги е измислил!

Hristo Poryazov: Не, ужасно е! Да се маха веднага, казах. Тея брадати безполезници и бивши ДС-та много си позволяват, а на паркинга на синода само луксозни автомобили има… ще ме ядосат и ще взема камера с микрофон и ще им отида на гости. Да го махат веднага да не отида аз да го махна.

Веселин Страхилов: Чесно за анкетата, гр.София я имаше преди 20г. Сега има град външен кенеф.

Nikolay Georgiev Stefanov: Порнография 

Ай Сиктирев: Със сигурност не е по идея на църквата. Някой на голо дупе си е надянал пищовите. Ма една снимка ша му щракна ,колкото да я поразгледат чекърчетата у Фейса!? НЕ , не ми харесва.

Angelina Bozhilova: Не, освен че е грозно, не разбирам каква е идеята. А това, че е пред Божия храм направо е кощунство

Hristo Monov: Отговорът на групата за бране на бакър от Факултето е :- Могу ни аресва , да дават ощи.

Valeri Manchev: (Цензуриран изказ) Това мангасарско-ченесарско дуо Бони/Ухото може да направи САМО тъз “инсталация”, по обясними интимни мотиви – представят си се двенките как в рокли на цветя, хванати за ръчички, весело подскачат на обувки с токчета, ама не много високи, щото нали павета, разбираш ли, не е комфортабилно. А виждам, че ще има и DJ за това бракосъчетание 

Arto Artinian: Не, на тази вулгарна посредственост.

Виолета Нешева: Каква е тая „порта“ у полето? Няма начин да ми хареса поредната идиотия. Между впрочем, чия е извънредно тъпата идея? А тоя, дето я е материализирал, да опъне на това нещо въжето и да се „залюлее“.

Мажд Алгафари: Аз не смея да коментирам, защото фейса може да ми потрябва покрай празниците. Но съм абсолютно против!

Мария Маринова: То там отляво се блещи и цар Самуил с голямата глава. Явно са си нарочили мястото да изнасилват хорските сетива безпощадно

Вяра Платова: Прилича на вход на мавзолей. От най-соц архитектурата. Или на гилотина.

Evelina Teneva: Порта в Ню ейдж стил към православната църква. Нито е Ню ейдж, нито е православие. Изразява изгубените души на авторите си: Имитатори без корен, себеуважение и (душевен) дом. Кичозно претенциозна лъскавина, която прикрива вътрешна липса на съдържание. И това лепнато на храма! Подкана да замениш Бога с мамона или да преминеш през мамона като път към Бога. Опит за дълбока фалшификация на вярата от едни духовни профани. Жалки, жалки бедни души, откъснали се от българския корен и земя!

Наси Динкова: По Коледа се случват чудеса! Като минеш под туй нещо и хемороидите изчезват.

Sedefka Nakova: Осени ме, светкавична мисъл: В столицата има поставен някакъв голям компютър за еди-какво си. Дали той не е причината софиянци да са толкова бездушни, безразлични, безмълвни, безотговорни за всичко, което им се поднася ден след ден ?!

Krasimira Nikolova: МАЙНАТА Му , на ПРАВОСЛАВИЕТО ‘ – това е посланието на гилотината, пред Православен Храм Александър Невски. И, НЕ категорично анкетите (вече не знам коя поред) във мрежата, категорично НЕ са инструмента за спасение на ОКУПИРАНА ПЛЕННИЦА БЪЛГАРИЯ. Между другото, спомня ли си някой скорошните събития във Киево Печорската Лавра,“ столичани“ ……

Dimitar Shopov: Това е златната дъга на новата управляваща каста в София! Да го духат бедните!

Nikolai Pavlov: Що за хуйня???Кой „творец“би измайсторил този резил.Напиши му името.

Tihova Ganka: Ханука е празник на светлината и се празнува от евреите през декември. Един вид Еврейската Коледа. Трае 8 дена. Сигурно е идея на сина на Пасѝ.

Vili Lev: Това прочетох, но не разбрах: “През празничния месец площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти, който цели да се изпробват варианти за дългосрочно оживяване на знаковата зона. Кампанията, посветена на светлината в хората и символите на града, включва специално коледно събитие на 20 декември и традиционният концерт за посрещане на Нова година, организиран от Столичната община. Кампанията „Светлината в нас“ се реализира от Столичната община с подкрепата на Mastercard и Kaufland. Дизайнът и реализацията са дело на Фондация „Колективът“, креативния директор Владимир Герасимов и сценографите Ева Вентова и Заря Врабчева.”

Valentin Anastasov: Подготовката за Банго Васил тече с пълна сила. Ухото е докарал за избирателите си щендер от Тадж Махал.

Andrey Petkov: Тамплиерско извращение

Asen Hadjiev: Нова обществена тоалетна ли е това.

Pavlinka Georgieva: Пълна идиоти на. Всичко го обърнаха ПСИХИАТРИЧНА ПОЛИКЛИНИКА + ДРАСНИ БЪЛГАРИЯ , И Я УНИЩОЖАВАТ! БЕЗБОЖНИЦИ!

Lili Lili Georgieva: Бесилка на демокрацията, която ще се изповяда на мизерното килимче.

Stefan Ivanov: Докато хората още не могат да преглътнат сатанинската-джендър украса в София, целия град е заринат от боклуци и счупени клони, а хората хвърлят боб, дали и при втория сняг ще останат без ток, кадъра на ДС – Васко Ухото и неговия обратен приятел Борис Бонев нанесоха следващия си удар. Този път гей дружинката от ППДееБъ и Огъзи София удари софиянци с „арт инсталация“ и стар килим от общината точно пред „Св. Александър Невски“ П. П: Злите езици говорят, че съоръжението всъщност е портал за тамплиери под който Илиана Йотова ще гълта мечове.

Stoyan Stoyandzhov: Гротеска, пръкнала се от болното съзнание на психясал! Отврат! Веднага да се демонтира тая гняс!!!

Иван Георгиев: Толкова е хубаво,че ми идва да извикам,-Да ви е…а пут…а майчина, евроатлантическа! (Единственият коментар на който КритичноБГ премахна част от буквите, за да не претърпи санкция. Но го публикувам)

Милена Василева: На мен пък ми хареса. Провокативно е. Замислих се дали светя. И ако светя, дали светя със собствена или с отразена светлина. Но това другите могат да кажат. И все пак, поне се опитвам да светя.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!