Цар Велизар опитал да нахлуе в президенството, за да вземе властта пиян

от Лазар Лазаров

По-рано днес мъж, който се провъзгласява пред полицаите за  „цар Велизар“, се опитва да нахлуе в сградата на президентството, докато държавният глава Румен Радев събеседва с възможните служебни премиери. КритичноБГ публикува новина, която може да си припомните: ТУК

 Oказва се, че в момента на опита за влизане цар Велизар е бил пиян и дрогиран.  Също така той не е носил документи за самоличност  в себе си.

Около 14:00  часа в Спешна помощ е изпратен сигнал за необходима линейка пред  сградата на президенството. Екипът се появява на мястото 6 минути по-късно, където гардове на НСО и полиция дружно се опитват да качат мъжа в линейката. В момента той е във ВМА.

След като пристига пред сградата със сив автомобил “Сузуки” с бургаска регистрация, мъжът прави опит да влезе през централния вход. Цар Велизар, който е на видима възраст от около 50 години, спира пред Археологическия музей, който се намира срещу сградата на президентството.

Той бавно се отправя към “Дондуков” 2, но когато опитва да отвори вратата, установява, че е заключена. Мъжът не успява да влезе в сградата, въпреки че в началото изглежда никой не го обезпокоява. Едва, след като прави опит да влезе в президенството, се появяват служители на НСО, които го задържат. След това мъжът е задържан и от полицията.

Навярно полицаите, които разговарят с него,  не го смятат за опасен, защото на мъжа не са му поставени белезници.

Той обаче започва да вика по шефа на БНБ Димитър Радев, когато  управителят излиза от сградата на президентстката институция.  Тогава органите на реда решават да установят самоличността на мъжа, като му задават въпроса,  кой е. Той отговаря: „Аз съм цар Велизар“.

След това обяснява, че иска да вземе властта и отказва да си направи тест за алкохол и наркотици.

Източник: SafeNews, 24 часа

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!