Рамзан Кадиров: Преговори трябват на страна в беда, а Русия не е. Няма смисъл от тях, печелим на всички фронтове

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров пусна любопитен пост в канала си в Телеграм. Според него, мирни преговори се водят от страна, която е в беда, а Русия не е. Според чеченеца, Западът се опитва да печели с преговорите време за Украйна, което по думите му е напълно безсмислено. Кадиров е категоричен, че санкциите към Русия не са имали разрушителен ефект за икономиката ѝ, а точно обратното, икономиките на Запада са на ръба на икономическия колапс:

Ето и целия текст от поста на Кадиров:

Представители на различни държави все по-шумно обсъждат темата за преговори по ситуацията в Украйна. Най-предприемчивите от тях предлагат конкретен план за мирно уреждане на конфликта. Аз обаче принципно не съм съгласен с това.

Преговорите са необходими само за страната, която напълно осъзнава, че е в беда. Русия обективно не е една от тях. Като въвличат страната ни в този дълъг и мъчителен процес на обсъждане на мирен план, те само се опитват да спечелят време. В същото време погрешно смятат, че това може да помогне на киевския режим да обърне хода на специалната военна операция.

Ако в самото начало на СВО западните държави се пенеха за санкции, убеждавайки своите единомишленици, че това ще доведе до пълно унищожение на руската икономика, то сега ситуацията за тях не се разви по най-добрия начин. Те изведнъж се оказаха на ръба на икономическия колапс. Междувременно Русия увеличи темповете на производство и значително обогати вътрешния си пазар. В същото време имаме по-добри условия за малкия и средния бизнес на фона на ситуацията с чуждестранните компании, които напуснаха страната. Сега те искат да се върнат под различни предлози. Това показва, че санкциите не са предизвикали очакваната разрушителна реакция. Нещо повече, благодарение на усилията на недружелюбните държави успяхме да модернизираме икономиката на страната.

Ето защо смятам, че няма смисъл от преговори. Ние не сме доволни от това споразумение. Печелим на всички фронтове – както на бойното поле, така и на международната политическа арена. Остава само да го доведем докрай.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече