Проф. Витанов: Жертвите на Израел ще са повече този път. Палестинците и другите араби ще се подготвят за горещата фаза

VOX POPULI

Известният математик проф. Николай Витанов коментира в своя профил във Фейсбук войните в Украйна и в Газа.

Публикуваме поста му със съкращения:

Западноевропейската цивилизация – доста сложна, голяма тежест за поддържане. Биохимичната енергия на населението намалява. Избран път за поддържане – ще си внесем мигранти, че за ни поддържат цивилизацията. Грешка, голя-я-я-я-яма грешка. Мигрантите увеличават тежестта, те не поддържат цивилизацията. Нещата отиват на зле нали? Елементарно – когато енергията не може а поддържа тежестта, цивилизацията ще рухне.

САЩ? И там подобни неща. Обществените язви вече ясно може да се видят по улиците, енергията за поддържане на тежестта на цивилизацията намалява. Обществото е излязло от акматичната фаза на развитие и е навлязло във фазата на пречупването, която се характеризира с допълнително прахосване на биохимична енергия във вътрешни конфликти. Положението обаче все пак и по-добро от това в Западна Европа.

Русия – там опита за цивилизация на основата на комунизма рухна – нямаше енергия за поддържането му. След рухването се създава по-олекотена цивилизация, основана на национализма. Ресурси за поддръжка има, биохимична енергия също има. Цивилизацията е далеч от рухване и се оказа доста устойчива. Ето, руснаците спокойно си воюват с над 50 държави (повечето от които с цивилизации в тежко положение) и се очертава да спечелят тази война.

Китай – тук цивилизацията е много далеч от рухване. Биохимична енергия има много и тя контролирано се насочва за развитие па избрания път. Мегдан за усложняване на цивилизацията има голям. След като излезе книгата за Япония, ще напиша една и за Китай. 

Да приложим мисълта на дядо Хенри (Кисинджър) и към България. Първо – ние какво строим като цивилизация? Нищо? Наведеният ни елит с върхове на векторите, орящи земята, гледа от другите и мъчи да ашладисва парчета от други цивилизации без да се съобразява с месните условия. Нормално е, че нищо не се получава. Не се прави така, казва Витанов.  Саръкалдъръмтаншаръюрдекбудалите реват насреща. И какво сте построили като ревете насреща? Една руина, която тече отвсякъде. И тежи, а трябва да се поддържа.

Биохимичната енергия на народа обаче се продава от формиращо се племе от продажници и отива да поддържа други цивилизации. Резултата – тежестта на руината расте, биохимичната енергия намалява. Какво да очакваме съгласно дядо Хенри? Рухване, разбира се.

И какво ни съветва Витанов – преконфигурирай си цивилизацията, превърни я от руина в структура, лесна за поддържане и удобна за използване. Не пилей биохимичната енергия на народа, внимателно събирай биохимична енергия от други народи, за да си поддържаш цивилизацията.

Ами, ами – саръкалдъръмтьшлъръюрдекбудалите  лепят поредните тежки глупости върху руината и се радват, че още не е рухнала. Поредното будалистко нещо, направено не както трябва – електронните рецепти. Нула организация и естествен резултат – тюрлюгювеч. Да увеличи размера на думата – саръкалдъръмташларъюдекбудалитюрлюгювечари – вече стана 42 букви.

Тюрлюгювеч след тюрлюгювеч – така се стои руината на нашата цивилизация. Кога ще рухне – когато биохимичната енергия стане недостатъчна за да поддържа тежестта. Населението старее и емигрира – биохимичната енергия намалява. Друг път на развитие трябва тук – казва Витанов. Каква има насреща? Тюрлюгювеч след тюрлюгювеч, сервиран от инсталирано формиращо се племе от продажници, чиято цел е всекидневно да продават националните интереси и да поддържат чужди цивилизации с биохимичната енергия на българския народ. И как искате да вървят добре нещата в България при това положение? Ами няма да вървят на добре, ще вървят на тюрлютювеч.  

Нататък към войните.
Войната в Израел и Палестина.  Кажете сега, юрдечета мои крякащи, че прогнозата ми бе лоша. Никак не е. И хората имат представа какво става и какво ще има да става. Стои се на бифркационата точка и се чака да се натиснат трите копчета, изключващи различни части от мрежата на Хамас, за да се намалят израелските жертви при инвазията в Газа.

Вървят пазарлъци с копчодържателите. Очаква се да бъдат натиснати 2 от трите копчета.  Жертвите от израелска страна този път ще са повечко.  За да се намалят, израелската армия бомбардира Газа. Така обаче се дава възможност и на палестинците и на другите араби и те да се подготвят за бъдещата гореща фаза на военните действия.

Помните какво ви писах в самото начало, нали – хиляди убити – има ги, даже ще станат 10 000, а после може и десетки хиляди. Всичко ще гори. Виждате какво става в Газа. И живите ще завиждат на мъртвите. Така и ще стане.

Дядо Хенри казва, че който контролира петрола и газта, контролира нациите. Е, петрол в района на Близкия изток бол, покрай Израел доста газови находища се намериха напоследък.  Новооткритите ресурси отвориха апетит и започна да се концентрира биохимична енергия. Която избива в конфликти.      

Войната в Украйна.

И тъй, в момента валят дюшеши за Путин. А ние, кротко си чакаме  огромните украински успехи и Големият пробив. За нас това има ясно изражение – трябва да бъде превзет Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 25 – ти.

Месомелачките си работят, руснаците бавно напредват покрай Купянск и Авдеевка. Зимата иде, Големият юруш отдавна умрЕ. Сега, трябва да се прави нещо, че вниманието е насочено към Израел и Палестина. И се почват опити за форсиране на Днепър.  Още една месомелачка. Ама руснаците ударили пощата в Харков. И не казваме, какво, свързано с танкове е имало в халетата на пощата в Харков.

И после – неудобно е някак – Израел срива Газа и всичко мълчи, а  някакви там викат, че руснаците сринали халетата на пощата в Харков, които били пълни – с какво? Че и две ракети похарчили руснаците. Ама чакай, те на руснаците нали отдавна им свършиха ракетите? Какви са тез ракети?

Гледам и руска и украинска телевизия. Война е и противникът трябва да се оплюва пропагандно. Това го има и при двете страни. Както знаете, гледам и пресмятам дали биохимичната енергия ще стигне за поддръжка на цивилизацията и предпазването и от рухване. При руснаците, както вече писах по-горе, нещата са далеч от рухване. При украинците, обаче, биохимичната енергия намалява. Мъжете заминават в месомелачките, кой може, се спасява по чужбина. Биохимичната енергия се съсредоточава да поддържа цивилизация, строена на антируска основа, поддържането на елементарни условия за живот изисква все повече биохимична енергия.

Украйна е закачена на системи – временно и се влива биохимична енергия, за да не рухне, броячът на дълговете обаче върти.
Пропагандата върти на бесни обороти. Унищожавали по 50 руски танка на ден. Тъй, тъй, това са 1500 на месец и 18 000 на година. Ако вярваме на таз гола кука, на руснаците не им останаха нито ракети, нито танкове. Смешна работа, но се очертава трагедия с рухване на цивилизация. Тъй казва дядо Хенри, тъй повтарям и аз. 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече