Лари Джонсън категоричен: Украйна може да загуби Харков и Одеса. Кои други специалисти направиха същата прогноза. ОБЗОР

В резултат на специална военна операция Украйна може да загуби Харков и Одеса. Това прогнозира бившият служител на ЦРУ Лари Джонсън в YouTube канала Dialogue works .

Русия е отворена за преговори, но при свои условия. Москва ще получи каквото иска и ще накара Украйна да плати висока цена. Мисля, че това може да включва Одеса и Харков“, каза бившият разузнавач.

Той добави, че Украйна търпи тежки загуби във военния персонал и няма средства, а способността на Запада да продължи да налива пари в Киев е под голям въпрос.

По-рано Лари Джонсън каза, че британските разузнавателни служби са избрали главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни да замени Владимир Зеленски. Според него британското разузнаване вече не вижда никаква полза от Зеленски и има нужда от някой по-значим като украинския президент.

Даниел Дейвис

КритичноБГ напомня, че подобна прогноза беше изказана още на 23 юли от пенсионирания полковник от САЩ Даниел Дейвис в свой анализ в Responsible Statecraft, озаглавен „Защо контраофанзивата на Украйна е неуспешна“. Тогава той писа: „Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) започнаха да използват нови тактики на бойното поле срещу Русия, които не само няма да им помогнат да победят, но и ще доведат до падането на големи градове като Одеса.“

Според експерта, „Русия ще може да започне собствена офанзива още през лятото или есента на тази година и тогава дори Харков и Одеса могат да попаднат под контрола на руските въоръжени сили.“

Скот Ритър

Само преди седмица и Скот Ритър направи подобна прогноза, за което писахме. Бившият офицер от разузнаването на въоръжените сили на САЩ в интервю за канала на Ким Иверсен каза, че Украйна рискува да загуби още повече територии, ако откаже да прекрати военните действия.

Според него, ако преговорите бъдат отказани, Харков, Днепропетровск, Николаев и Одеса ще преминат под руски контрол . „Ще загубите още 20 процента от страната си, ако не спрете този конфликт сега“, подчерта бившият офицер от разузнаването, в обръщение към украинското ръководство в интервюто си.

полк. Дъглас Макгрегър

На 31.10 и бившият първи съветник на Пентагона Полковник Дъглас Макгрегър заяви същата позиция: „Русия не иска да продължава конфликта в Украйна или да воюва със Запада или НАТО, а иска да спре потисничеството над руснаците (по тези земи).“ Макгрегър изрази очакване, че руските войски в крайна сметка ще освободят Харков и Одеса.

На 26.10 американският политолог и професор от Чикагския университет Джон Мирсхаймер в интервю за портала на австралийския Центъра за независими изследвания в Сидни заяви, че Русия ще контролира повече територии и в крайна сметка ще завладее голяма част от Източна и Южна Украйна.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече