Ангелов: Кой даде мандат на Урсула да освети сгради в Европа със знамето на Израел, с което ще въвлече ЕС в конфликт с арабския свят?

Журналистът и политик Страхил Ангелов коментира осветяването на сградата на Народното събрание със знамето на Израел и такива в Европа в своя профил във Фейсбук. По думите му, по този начин и България и ЕС взимат страна в конфликта между Израел и Хамас, а това може да ни въвлече в него.

Ето и целия му коментар:

Встрани от емоциите, които медиите активно подклаждат, искам да попитам КОЙ разпореди тази чутовна глупост – да се освети сградата на Народното ни събрание със знамето на държавата Израел? Кой упълномощи и къде беше гласувано България явно да вземе страна в близкоизточния конфликт, фаворизирайки едната страна, в случая Израел?

Кой и кога даде мандат на Урсула фон дер Лайен да осветява сгради в Европа със знамето на Израел и по този начи да въвлече целият ЕС в конфликт с арабския свят и най-вече с всеки мюсюлманин, което ще има тежки последствия за целокупна Европа. Не случайно Австрия, Унгария, Полша и Словакия изчакват и не бързат да взимат страна в конфликта, а напротив обявиха, че следят „със загриженост“ случващото се.

Позицията на България трябва да е за незабавна деескалация, призив към Палестина да предаде виновниците за варварското клане на цивилни израелски граждани и възобновяване на диалога между страните, като най-естествено е всеки да искаже съболезнования на невинните жертви и тероризма да бъде осъден и порицан! До тук.

Досега ЕС винаги е бил част от т.нар. „мирен процес“, естествено с леко фаворизиране на Израел, но никога не е взимал страна по този налудничав и категоричен начин. Знаят ли тези идиоти, че в момента целият арабски свят, начело с петролните монархии застава зад Палестина и това може да доведе Европа до тотална икономическа катастрофа, защото тя вече с лека ръка се лиши и от Русия като източник на жизненоважни ресурси. Всичко това, съчетано със скорошните събития в Азербайджан и Африка, влизането на Саудитска арабия и ОАЕ в БРИКС, може да доведе до пълен енергиен колапс Европа!

Ердоган вчера маркира позицията на Турция и тя е за моментално прекратяване на бойните действия и най-важното връщане на преговорния процес за създаване на палестинска държава в границите от 1967 година със столица Йерусалим. Никой от лидерите на арабския свят не е взел страната на Израел, напротив призивите са да се помогне на Палестина. Русия и Китай изразиха загриженост и призоваха за прекратяване на огъня. Същото направи и Индия (Бхарат).

Наясно ли е г-жа Урсула, че либералната политика по отношение на миграцията докара десетки милиони мюсюлмани в Западна Европа и те в този момент едвали ще застанат „плътно“ зад Израел, както незнайно защо го направи тя. Знае ли брюкселската чиновничка, че само ваксини не стигат, а трябват и газ и петрол, който Европа може би скоро няма да има от къде да си купи, защото добива на Норвегия и Румъния са крайно недостатъчни. Впрочем Норвегия от край време задоволява предимно нуждите на Великобритания, която напусна ЕС и това трябва да се има предвид.

Нима извършеното от 500 души трябва да служи за оправдание да бъдат „изтрити от лицето на земята“ два и половина милиона, които живеят в Газа и всеки палестинец от тук нататък да се сочи като потенциална мишена за израелската армия?

Някой от хората, които стоят начело на ЕС и България в частност, дават ли си сметка до какво ще доведе всичко това и особенно призивите им за „отмъщение“ и „разплата“? И въобще как е възможно уж демократи да зоват с пяна на уста за мъст, вместо за справедливост, правосъдие и най-вече МИР?

САЩ ще налеят масло в огъня и ще предизвикат мащабна война в Близкия изток, а коленичилата Европа ще им приглася както го прави и до сега, вървейки уверено към пълния си разпад! Който не разбира това и не вижда очевидното е или нает актьор или просто полезен идиот!

 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече