Украйна „временно“ запорира активи на Коломойски, 1000 имота, 1600 коли, яхти и др.

Украйна реши да наложи временен запор върху активите на олигарха Игор Коломойски. Това съобщиха от пресслужбата на Националното бюро за борба с корупцията на републиката (National Anti-Corruption Bureau of Ukraine – НАБУ)

От агенцията съобщиха, че след повдигане на обвинение на бизнесмена НАБУ и Специализираната антикорупционна прокуратура на Украйна са предприели мерки за запор за 48 часа на дяловете му в капитала на компании, които Коломойски притежава пряко или непряко.

Включиват се и акционерни дружества с приблизителна стойност над три милиарда гривни (над 81 млн. долара), както и почти хиляда недвижими имота и над 1,6 хил. превозни средства и кораби.

От НАБУ допълват, че съответната петиция е изпратена до Върховния антикорупционен съд на републиката.

По-рано Коломойски беше обвинен в присвояване на 9,2 млрд. гривни (около 250 млн. долара) от фондовете на ПриватБанк. Според разследването бизнесменът е организирал схема за завземане на банкови активи, за да финансира офшорна компания и да увеличи дела си в уставния капитал на организацията.

По-късно бившият депутат от Върховната рада Игор Мосийчук заяви, че украинските власти се готвят да изземат корпоративните права на олигарха върху телевизионния канал 1+1 и да ги прехвърлят на Агенцията за търсене и управление на активи.

Източник: Лента.ру

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!