NYT: Украински войници – касетъчните боеприпаси не вършат работа, но повдигат духа

Касетъчните боеприпаси са неефективни срещу укрепените руски позиции, които Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитват да атакуват, заяви украински войник пред The New York Times, цитира Лунта

Докато друг войник заяви, че използването на този вид боеприпаси е повишило бойния дух, войникът от ВСУ посочи проблеми при поразяването на окопи и землянки на руската армия.

Мнението му беше потвърдено от Кан Касапоглу, директор на отдела за отбранителни изследвания в независимия Център за икономически и външнополитически изследвания в Истанбул. Според него използването на касетъчни боеприпаси срещу окопани защитници има своите граници.

Вчера САЩ обявиха нов пакет от помощи за Украйна на стойност 175 млн. долара, включително снаряди с обеднен уран. Това беше обявено от Пентагона, съобщи Ройтерс.

Отбелязва се, че Вашингтон ще достави на Киев 120-милиметрови снаряди за танкове „Ейбрамс“ с ядра от обеднен уран от американски военни складове. Украйна ще получи и противотанкови ракетни системи, навигационно и комуникационно оборудване.

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!