Трима в неизвестност в Царево, мостът на околовръстното рухна. Дъждът не спира. ВИДЕО

Бедствено положение по Южното Черноморие. Поройни дъждове заляха Царево, Ахтопол, село Кости, къмпингите Арапя и Нестинарка. На места дъждът е достигнал до 250 л/кв. м за денонощие. Създаден е кризисен щаб, който заседава в община Царево. Той е председателстван от кмета на общината Георги Лапчев, предаде БНТ.

Лапчев каза, че има непотвърдена информация за трима изчезнали.

Междувременно във фейсбук групата „Царево“ бе публикуван кратък клип на който се вижда, че мостът на околовръстното Царево е рухнал. Видеото е в края на новината. 

На територията на община Царево дъждът продължава да вали и не спира.

Хората в село Кости са евакуирани, тъй като река Велека излезе от коритото си. Същото е положението и в село Бродилово, но там няма бедстващи хора. Кметският наместник успя да изнесе всички хора и там няма пострадали, обясни Георги Лапчев.

Най-тежко е положението в община Царево. Има паднали мостове, много са щетите на територията на цялата община. Такава е ситуацията и в Синеморец, Варвара, Лозенец.
Всички, които са имали нужда да бъдат евакуирани, са евакуирани. 60 души са в кметство Лозенец, а останалите са в Царево. Имат подслон, вода и храна. Няма бедстващи хора, увери Лапчев.

Има два язовира, които преливат, но чрез хидропомпи ще бъде намалено нивото на водоемите, за да се намали и натиска на язовирните стени, обясни кметът на Царево
130 души са евакуирани от наводнените райони в общината

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!