БСП издигна Огнян Стоянов за кмет на Община Горна Оряховица

Всички в БСП Горна Оряховица застанаха зад председателя си Огнян Стоянов и го издигнаха за кмет на града. Той ще бъде и водач на листата за предстоящите местни избори на 29 октомври.

Основният му приоритет е създаване на цялостна стратегия за управлението на общината и създаване на дългосрочна визия за по ефективно управление на ресурсите и разходването на публичните средства.

Общината трябва да си върне водещото си място като изпълнител на благоустрояването и комунално-битовите дейности, като чистота, озеленяване, осветление на публични пространства, ремонт на общинска собственост“, каза Стоянов.

Според него със собствени екипи, тя трябва да изпълнява дейности като рехабилитация, цялостна поддръжка на тротоари и междублокови пространства в града и населените места.

Трябва да се чува мнението на хората при вземането на решения. Пълна прозрачност“, добави той. Категоричен е, че трябва да се създаде Общинско предприятие „Чистота“, за да носи отговорност именно Общината за чистотата на града и да падне цената на услугата, която е безбожно скъпа”, обясни той.

„Днес хората са принудени да изхвърлят зелени и строителни отпадъци около контейнерите и да чакат с месеци да бъдат извозени. Затова трябва да изградим временни площадки за съхранението им“, заяви той.

Сред другите си приоритети, той изтъкна по-строг контрол по изпълнение на графиците за метене и миене на улиците; подмяна и увеличение на бройките на контейнерите за смет в населените места; драстично подобряване на чистотата в кварталите „Калтинец“ и „Гарата“; изграждане на напоителни системи в парковете „Никола Панайотов“ и „Христо Ботев“.

Крайно време е да подменим водопроводната и канализационна система в Горна Оряховица и с. Драганово. В противен случай само след няколко години целият град ще премине на режим на водата, заради множеството аварии на тръбите”, обясни кандидатът за кмет на БСП и ЛЕВИЦАТА.

“Нужно е изграждане и ремонт на тротоарите, с приоритет на детските градини и училищата, както и почистване на всички шахти, подобряване на отводняването на улици и тротоари, изграждане на паркинг в района на Градски хали и закрития пазар, както и ново регулиране на движението в централна градска част”, обясни кандидатът за кмет.

Може би сме един от малкото градове, които нямат автогара. Преди 4 години сегашното управление обеща, че ще работи по този въпрос и ще отреди парцел за автогара в сегашния район на кв. „Гарата“, но нищо не се направи по въпроса“, посочи още Стоянов. “Нова автогара трябва да има!“

Стоянов постави образованието сред най-важните приоритети в работата си: „Няма как да очакваме децата ни да останат утре, ако и те и родителите им виждат днес, че с образованието, което получават тук, нямат бъдеще. Днес, всеки град в България се бори със всякакви средства да привлече както чужди,БСП издигна Огнян Стоянов за кмет на Община Горна Оряховица така и вътрешни инвестиции. Ако утре бизнесът в Горна Оряховица изпитва трудности с намирането на квалифицирана работна ръка тук, ще я намери в другите градове, или ще спре да се развива. Длъжни сме да предотвратим изнасяне на бизнеса или отблъскване на бъдещи инвестиции, защото без пари и работни места, градът ни не може да продължи“, заключи кандидатът на БСП и ЛЕВИЦАТА за кмет на Община Горна Оряховица Огнян Стоянов.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!