Фицо: Западът постла червен килим пред украинските нацисти

Бившият словашки министър-председател Роберт Фицо заяви, че западните медии знаят за фашистите и нацистите в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и открито говорят за това, но не осъждат присъствието на дяснорадикалните групи в украинската армия. Речта му е публикувана в YouTube.

Да вземем полка „Азов“, чиито членове са очевидни фашисти. Знаете ли какво казват в Словакия? Бандеровците и другите, които се бият там, са просто улични хулигани в периферията на обществото. Никога не съм виждал уличен хулиган с картечница качен върху танк„, каза политикът.

Фицо отбеляза, че на Запад пред такива формирования „се разстила червен килим“. Според него тези, които подкрепят популяризирането на нацизма, потъпкват наследството на Словашкото национално въстание.

По-рано главнокомандващият ВСУ Валерий Залужний обсъди хода на контранастъплението с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Словакия Даниел Змеко. Двамата разговаряха за нуждата на войниците от ВСУ от оръжие, боеприпаси и средства за противовъздушна отбрана. Обсъдиха и въпроса за обучението на украински пилоти за управление на изтребители F-16.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!