Вивек Рамасвами: Ако стана президент на САЩ ще призная новите територии на Русия

На 28 август кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия, бизнесменът Вивек Рамасвами, обеща да приеме руския контрол над анексираните територии от Русия, да отмени санкциите срещу нея и да блокира кандидатурата на Украйна за НАТО в замяна на оттеглянето на Русия от военния съюз с Китай, ако бъде избран през 2024 г.

„Ще приема руския контрол върху окупираните територии и ще се ангажирам да блокирам кандидатурата на Украйна за НАТО в замяна на оттеглянето на Русия от военния ѝ съюз с Китай. Ще прекратя санкциите и ще върна Русия на световния пазар“, пише той в своята колонка в списание American Conservative.

Според Рамасвами „добрата сделка изисква всички страни да получат някаква полза от нея“. Той смята, че колкото по-дълго продължава украинският конфликт, толкова по-ясен става, кой е „единственият победител“. Според политиците този победител е Китай.

Рамасвами обеща да посети Москва през 2025 г. Той заяви, че ще донесе „мир в Украйна при единствените условия, които трябва да ни интересуват – условия, които поставят американските интереси на първо място“.

По-рано, на 24 август, по време на дебат Вивек Рамасвами се противопостави на по-нататъшната военна помощ за Украйна. Когато модераторите на дискусията попитаха кой е против подкрепата за Киев, само той вдигна ръка.

на 21 август Рамасуами заяви на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter), че следващият американски лидер трябва да „отвори Русия“ и да осигури мир в Украйна.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!