Марджъри Грийн: Още от сетември да се готвим за импийчмънт на Байдън

Конгресът на САЩ трябва да започне разследване за импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън, призова членът на Камарата на представителите Марджъри Тейлър Грийн.

„Трябва да започнем разследване за импийчмънт веднага след като Конгресът се събере отново през септември“, написа тя в социалната мрежа X (бивш Twitter). Така конгресменката коментира изявлението на бившия главен прокурор на Украйна Виктор Шокин в ефира на Fox News, че ръководителят на Белия дом е замесен в корупция.

По-рано, на 11 август, членът на Камарата на представителите на САЩ Грег Стъби внесе резолюция за импийчмънт на Байдън за престъпления от висок ранг и простъпки. По-конкретно Стуби обвинява Байдън в злоупотреба с власт, включваща подкупи, изнудване и измами.

На 21 юли членът на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн разкри, че резолюцията за импийчмънт на Байдън е станала най-популярният документ на уебсайта на Конгреса на САЩ. Тя намира за възмутително, че твърденията ѝ за престъпна дейност от президента на САЩ са останали без внимание.

Преди това, на 12 юни, конгресменът републиканец Рони Джаксън изтъкна, че Байдън може да е извършил „престъплението на века“ заради евентуални връзки с ръководството на украинската компания „Буризма“. Според него сред всички президенти сегашният ръководител на САЩ е най-големият нарушител.

През март Министерството на правосъдието на САЩ получи жалба срещу сина на президента на САЩ Хънтър Байдън, който беше заподозрян в нарушаване на федералния закон. Обвинението се основава на кореспонденцията му с Кендра Баркоф, прессекретар на президента Джо Байдън. Хънтър инструктира интервюиращия как да отговори на въпросите на медиите относно участието му в борда на Burisma Holdings.

Burisma Holdings е частна група от компании за добив на газ в Украйна. Байдън-младши е бил в ръководството на украинска компания и е заподозрян, че активно е използвал семейни връзки, за да развива бизнес проекти.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!