Републиканците изискват имейли уличаващи Байдън, че скрит под псевдоним е насрочвал тайни разговори с Порошенко

Тейлър Дърден

Разследващи републиканци в Камарата са поискали от Националния архив да предостави всички нередактирани записи, в които тогавашният вицепрезидент Джо Байдън използва псевдоним.

Публикуваните имейли, възстановени от изоставеният лаптоп на Хънтър, показват, че Джо Байдън, докато е бил вицепрезидент на САЩ, е използвал имейл адреса Robert.L.Peters@pci.gov, за уреждането на разговори с бившия президент на Украйна, Петро Порошенко.

Освен това, съветникът на Байдън, Джон Флин, е копирал Хънтър в 10 имейла, които съдържали дневния график на баща му между 19 май и 15 юни 2016 година. Това се случва докато Хънтър е бил член на управителния съвет на украинския енергиен гигант „Буризма“, който беше обявен за корумпиран от Държавния департамент по времето на Обама с вице Байдън.

Американска медия с туитър името „amuse“ сподели, че президентът Байдън е използвал псевдонима Робърт Л. Питърс, когато изпраща имейли до бизнес партньорите на сина си, включително за насрочване на тайни разговори с президента на Украйна. Използването на псевдоним е предотвратило откриването на съобщенията чрез механизмите на закона за свободата на информацията. Председателят на Комитета за надзор Джеймс Комър, настоява Националната архивна администрация и архивният регистър да предостави архивите принадлежащи на фалшивия имейл адрес на Байдън.

Заявлението на Комитета по надзор се фокусира основно върху позицията на Хънтър в управителния съвет на борда на Украинската компания за природен газ „Бурисма“, която го наема през 2014 г., когато баща му поема контрола за украинската политика за администрацията на Обама.

NY Post съобщава че, собственика на „Буризма“ Микола Злочевски, е споделил на дългогодишен информатор на ФБР, че е бил склонен да плати подкупи в размер на над 10 милиона долара на Хънтър и Джо Байдън за премахването на главния прокурор на Украйна Виктор Шокин. По думите на информатора, срещите със Злочевски били в присъствието на Александър Остъпенко, който е работил в администрацията на Зеленски.

Според NY Post, широката заявка за архиви, свързани с псевдонимите на президента, може да доведе до разкриването и на други семейни начинания в страни като Китай.

Джеймс Комер сподели за необходимостта от тези архиви, както и за законодателни промени, уреждащи недостатъците в правната рамка, относно разкриването на финансовите интереси на най-близките членове на семействата на вицепрезидентите и президентите, защото те могат да застрашат националната сигурност и интересите на Америка.

Комитетът търси невъзпрепятстван специален достъп до записите, които потвърждават, че в 9:00 ч. на 27 май 2016 г. вицепрезидентът Байдън е провел разговор с тогавашния президент на Украйна, Петро Порошенко. За Комитета е притеснително, че този документ е изпратен до Робърт Л. Питърс, който Комитетът е идентифицирал като псевдоним на тогавашния вицепрезидент Байдън. Освен това, Комитетът се пита защо само Хънтър Байдън беше включен в този имейл до Байдън.“
Демократите вероятно имат нужда от още едно обвинение срещу Тръмп в този момент.

Превод за КритичноБГ, Марта Гаврилова

Източник: Zerohedge

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!