Олег Розанов: САЩ се изправят пред сериозна опасност от гражданска война след изборите

Фонд за стратегическа култура

САЩ са изправени пред гражданска война

Олег Розанов: САЩ се изправят пред сериозна опасност от гражданска война след изборите

Лидерите на демократите в Конгреса на САЩ заявиха, че няма да признаят резултата от президентските избори през ноември 2024 г., ако Доналд Тръмп спечели. 

Членът на надзорната комисия на Камарата на представителите и бивш избраник Джейми Раскин (D-Md.) каза пред Axios на 6 януари, че не е сигурен дали ще удостовери победата на Тръмп.

Ако Тръмп „спечели свободни, демократични и честни избори, тогава ние очевидно ще приемем това. Определено не предполагам, че ще е така. Демократите не фалшифицират избори“, каза още Раскин.

Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ и кандидат за поста, след опит за убийството му

Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ и кандидат за поста

През септември се появи видео от панелна дискусия на демократите, по време на която Раскин предположи, че Конгресът ще отмени изборната победа на Тръмп, въпреки че това може да доведе до „гражданска война“.  Членът на комисията по правата на Камарата на представителите Джим Макгавърн (D-Mass.) също каза пред Axios, че демократите ще удостоверят победата на Тръмп

само „ако всичко върви по начина, по който очакваме… Ще трябва да видим как ще се развие всичко“.

Членът на Камарата на представителите Джен Шаковски (демократ от Илинойс) заяви, че „не знае какви машинации планира той [Тръмп]… Би трябвало при всеки избор… да се уверим, че се спазват всички правила“.

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия

Вицепрезидентът Камала Харис все още не е казала дали ще подкрепи удостоверяването на победата на Тръмп, въпреки че беше остро критична към републиканците, които не признаха победата на Байдън през 2020 г. Тя само изрази съмнение дали изборите през ноември ще бъдат „свободни и честни“. От своя страна демократите предприемат енергични мерки, за да предотвратят честното преброяване на гласовете.

Съдията от Върховния съд на окръг Фултън в Джорджия Робърт Макбърни забрани повторното преброяване на бюлетините след края на гласуването!

Решението е победа за демократите, либералните групи за защита на правата на избирателите и някои правни експерти, които изразиха опасения, че съюзниците на Доналд Тръмп могат да откажат да удостоверят резултатите, ако бившият президент загуби от вицепрезидента на Демократическата партия Камала Харис на президентските избори следващия месец“, пише US News & World Report.

Министерството на правосъдието на САЩ също се включи в манипулирането на изборните резултати в полза на демократите.

Министерството на правосъдието на САЩ съди щата Вирджиния, твърдейки, че щатът е премахнал хора, които не са граждани на САЩ от своите избирателни списъци твърде близо до деня на изборите.

В иска на Министерството на правосъдието се твърди, че Избирателният борд на щата и комисарят по изборите на Вирджиния Сюзън Билс са нарушили федералния Национален закон за регистрация на гласоподавателите (NVRA), който изисква от щатите да завършат програмата си за техническо обслужване не по-късно от 90 дни преди изборите съгласно разпоредба, известна като „разпоредба на период на затишие“.

Министерството твърди, че републиканският губернатор Глен Йънгкин е нарушил NVRA, като е обявил и впоследствие приложил изпълнителна заповед, която изисква от комисаря по изборите редовно да актуализира избирателните списъци на щата, за да изключи лицата, които са „идентифицирани като неграждани“.

„Указът официално одобри програмата и обяви, че 6303 лица са били премахнати от списъците по същата процедура между януари 2022 г. и юли 2024 г.“, се казва в жалбата на Министерството на правосъдието.

В изявление Йънгкин отхвърли иска на Министерството на правосъдието, заявявайки, че делото е „политически мотивирано“.

Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът му Камала Харис

Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът му Камала Харис

„По-малко от 30 дни преди изборите Министерството на правосъдието на Байдън-Харис завежда безпрецедентно дело срещу мен и щата Вирджиния за това, че правилно прилагаме закон от 2006 г., подписан от демократа Тим Кейн, който изисква от Вирджиния да премахва негражданите от избирателните списъци – процес, който започва с това, че някой се обявява за негражданин и след това се регистрира, за да гласува“, заяви Йънгкин. – Жителите на Вирджиния и американците ще видят, че това е отчаян опит да се постави под въпрос легитимността на изборите във Вирджиния – самото огнище на американската демокрация.“

Йънгкин обеща да „защити тези мерки на здравия разум“ и обеща изборите в щата да бъдат „безопасни и честни“.

Сенатор Майк Лий, републиканец от Юта, написа в X , че делото на Министерството на правосъдието представлява „намеса в изборите. Администрацията на Байдън-Харис се занимава с намеса в изборите“,

„те преследват онези щати, които се опитват да попречат на негражданите да гласуват. Това е беззаконна злоупотреба с власт“.

Министерството на правосъдието не спря дотук и подаде жалба и срещу щата Алабама „за предполагаемо прочистване на избиратели, които са неграждани в навечерието на изборите“.

„Тази систематична програма за потискане на гласоподавателите, която щатът провежда през 90-е дни преди предстоящите федерални избори, нарушава клаузата за период на тишина“, каза Министерството на правосъдието.

Междувременно гласоподавателите на Демократическата партия от Калифорния възприеха тенденцията да се регистрират в републикански щати и да го правят в клиники за аборти, бензиностанции и стриптийз клубове.

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ

Отчаяните демократи дори прибягват до директно подкупване на избиратели. Така кампанията на Камала Харис обещава да отпусне заеми от 20 хиляди долара на чернокожи бизнесмени, които няма да трябва да бъдат изплащани, тъй като ще бъдат отписани от бюджета. Заемите ще бъдат предложени на черни предприемачи „в партньорство с доверени институции като заемодатели, ръководени от мисия, и банки с доказан ангажимент към своите общности“, каза екипът на Харис.

МарихуанаХарис също обеща не само да сложи край на федералната забрана на марихуаната, но и да помогне на чернокожите мъже да успеят в бизнеса с марихуана. Харис също обеща да се бори, за да гарантира, че „когато се оформя национална индустрия за канабис, чернокожите, които са били прекомерно набелязани за употреба на марихуана от години, могат да получат достъп до богатство и работни места на този нов пазар.“

„Схемата за „заем“ от 20 000 долара последва поредния акт на отчаяние за укрепване на черния крайъгълен камък на Демократическата коалиция, който беше потънал като оловен балон. Барак Обама снизходително наказа „братята“ за тяхната хладка подкрепа към вицепрезидента, като дори стигна дотам, че да ги обвини в сексизъм. Чернокожите мъже веднага се включиха в социалните медии, за да се подиграват на Обама и оттогава се подиграват на него, Харис и Демократическата партия, пише Zerohedge

Демократите толкова са омръзнали на американците с милитаризма си, че мюсюлманските избиратели се отвръщат от тях.

„Пропалестинска тълпа обгради, нападна и нарани произраелски протестиращ, докато хиляди излязоха по улиците на Манхатън на първата годишнина от терористичната атака на 7 октомври срещу еврейската държава. Тод Ричман, съосновател на Израелското демократично мнозинство, беше видян в социалните медии да държи израелско знаме, докато тълпа от протестиращи му се подиграваха и се опитваха да му отнемат знамето, пише The New York Post .

Харис вече открито намекна , че нейната позиция спрямо Израел ще се промени от тази на Байдън.

Но каквото и да предприеме, провалите я следват навсякъде. И така, тя безнадеждно загуби телевизионен спор с Рон ДеСантис, губернатора на Флорида.

Рон ДеСантис, губернатор на Флорида

Рон ДеСантис, губернатор на Флорида

Тя нямаше какво да каже, когато водещият я попита по време на интервю в предаването 60 Minutes на CBS дали смята, че е „грешка“ да допусне „взрив“ на нелегални мигранти в Съединените щати и защо на администрацията на Байдън ѝ отне три и половина години за прилагане на по-строги ограничения за справяне с имиграционната криза.

Харис също избегна отговор, когато водещият Бил Уитакър я попита дали съжалява, че преминаването на границата се е „учетворило“ през първите й три години в Белия дом. На въпрос дали Нетаняху е съюзник на Съединените щати, Харис също отговори с мълчание. Това, което тя успява да направи, е умело да избегне обсъждането на украинския дневен ред.

Колкото повече наближават изборите, толкова повече спада рейтингът на Камала Харис. Така, според ново национално проучване на Fox News,

„Тръмп води пред Харис в президентската надпревара с 50%-48%. „Това е обратното на миналия месец, когато Харис имаше лека преднина“, казват от телевизията.

„Това е най-доброто представяне на Доналд Тръмп, откакто Камала Харис стана кандидат за президент на Демократическата партия през август. Ходът в негова електорална преднина идва до голяма степен от повишената подкрепа сред белите гласоподаватели, които сега го подкрепят с 10 пункта спрямо 4 пункта миналия месец и 6 пункта през август. Също така е най-висока за всички времена и подкрепата от страна на  избирателите на възраст 65 и повече години (49%) и тези с висше образование (48%).

В същото време Харис получи най-ниската подкрепа от кандидатурата си сред чернокожите избиратели (67%), завършилите колеж (49%), гласоподавателите на възраст 65 и повече години (47%) и белите с висше образование (46%), пише Фокс нюз.

Букмейкърите оценяват вероятността Тръмп да спечели на почти 60%.

Междувременно, независимо кой ще спечели президентските избори в Съединените щати през ноември, ситуацията е такава, че губещата страна няма да признае резултата. Това означава, че вероятността от гражданска война в „цитаделата на демокрацията“ остава по-висока от всякога.

Е, може би тогава американците ще спрат да навират дългия си нос в делата на другите страни и народи и ще започнат да установяват елементарен „закон и ред“ в собствената си страна.

Забележка: Оригиналното заглавие на анализа е – Предчувствие за американската гражданска война

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!