Руснаците нахлуха в Часов Яр!

Руските сили нахлуха в Часов Яр

Руснаците нахлуха в Часов Яр!

Руските сили са влезли в град Часов Яр. Това става ясно от публикация на украинското издание Страна. Сайтът се позовава на военно-аналитичния канал в Телеграм Deep State, списван от експерти от Киев. Към този момент информацията все още е оскъдна. Ето какво пише Страна:

За първи път от много време руските войски навлязоха в градските райони на Часов Яр, Донецка област. Според публиката на Deep State те са превзели част от микрорайон Жовтнев, който се намира западно от водния канал.

Карта на придвижването на руските сили в украинския град Часов Яр към 18 октомври

Карта на придвижването на руските сили в украинския град Часов Яр към 18 октомври

Тоест отбраната на украинските въоръжени сили по канала в Часовой Яр, който от юли сдържа руските атаки, е пробита. В същото време битките вече се водят в по-голямата част от Жовтневския район, съдейки по „сивата зона“ на картата на Deep State.

Известният руски блогър Юрий Подоляка е от малкото, които пишат по темата, защото към този момент няма достатъчно налична информация. Той е категоричен, че към този момент положението на бойците от ВСУ става все по-тежко на фона на настъплението на руските сили. Подоляка публикува и видео на боец от спецчастите „Ахмат“, който казва, че отдавна са в града, но явно нахлуването не е било оповестявано умишлено. Ето и какво пише и Подоляка:

„Както вече сте забелязали, информацията от това направление е оскъдна и идва със закъснение.

Юрий Подоляка, руски блогър

Юрий Подоляка, руски блогър

Но дори и това, което идва, вече говори за огромни проблеми за врага в този участък от фронта. Пробивът ни южно от Часов Яр и видеото с издигането на /руските/ знамена на покрива на една от промишлените сгради в южната част на града (вижте видеото) показват колко дълбоко вече са проникнали тук нашите щурмови части. Нещо повече, напълно спокойното поведение на нашите бойци в този пункт от фронта показва, че врагът е далеч и снайперистите им не представляват заплаха за нашите бойци.

Следователно по-нататъшното придвижване напред на нашите части и заемането от тях на мкрн. Цех № 2, Юг и Землянка (а това може да се случи съвсем скоро), може да постави врага в много трудно положение.

Нещо повече, това определено ще означава оперативен пробив на основната му отбранителна линия в този район и заплаха за Константиновка.

Като цяло това е лоша картина за украинските въоръжени сили.“

Юрий Подоляка дава информация и за ситуацията по останалите фронтови направления. КритичноБГ публикува докладите му без редакторска намеса:

Угледарско направление на сутринта на 18.10.24….

Руски войник, симулирано изображение

Руски войник, илюстрация

Тук, в района на (село) Максимилиановка, което нашето Министерство на отбраната вчера официално обяви за освободено, все още се водят упорити боеве. Нашите части оттук могат да атакуват както Курахово от юг, така и да се опитат да достигнат тила на групировката на ВСУ в района на Богоявленка (прекъсвайки снабдяването ѝ в района на Успеновка).

В същото време боевете в района на самата Богоявленка (на юг и изток) не спират. Тук нашите части непрекъснато нанасят огневи поражения на противника и търсят слаби места в неговата отбрана. Сражения се водят и в Катериновка, чиято южна половина руските въоръжени сили вече освободиха.“

Селидово-Кураховско направление на сутринта на 18.10.24….

Тук продължават боевете по линията Новоселидовка-Измайловка. Засега врагът удържа позициите си тук.

На север започна дългоочакваното настъпление за прикриване на Селидово от юг. Нещо повече, нашите части се придвижват тук с широк фронт, като се придвижват не само по железопътната линия към Вишневое, но и на югозапад към Новодмитровка.

В този случай имаме успехи, а врагът пише за рязко влошаване на положението на неговите части тук. Очевидно е, че главната задача на тази групировка е овладяването на Вишневое, което прекъсва един от последните два пътя, водещи към Селидово.

В същото време са подновени опитите ни да достигнем до последния снабдителен път на тази групировка през Покровск. Тук нещата все още са много трудни. И тук също настъпваме с доста широк фронт, включващ Лисовка и Сухой Яр. Именно тук вчера се проведоха основните сражения северно от Селидово.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!