Русия изпраща колосално количество тежка техника към Донецк. Готви генерален щурм?

Влакови композиции пълни с техника пътуват към Донецк

Русия изпраща колосално количество тежки оръжия на фронта в Украйна

Русия изпраща колосално количество тежка техника към Донецк. Готви генерален щурм?

Руският генерален щаб е взел решение за мащабна атака в ключови зони на полето, като украинците от друга страна отново получиха силна материална помощ от Запада, опитвайки се да организират ефективна отбрана, пише Pronews.

Вчера бяха забелязани десетки влакови колони, превозващи хиляди нови бронирани превозни средства, оръдия и доставки в района на Донецк, в същото време, когато руските сили вече са тръгнали в Курск и „прочистват“ украинските крепости, пише изданието.

Курск, Покровск (украинският военен логистичен център в Донецк) и Торецк се очаква да бъдат подложени на огромен военен натиск, като руснаците показват, че искат да затворят тези фронтове възможно най-бързо, като се възползват от неспособността на Украйна да ги подсили с повече войски.

Руски войници върху танк

Руски войници

В социалната мрежа Х, бившата Туитър се появиха видеа, от които се вижда, че Русия праща на фронта колосално количество бойна техника, което е много вероятно да е предназначено за генерален щурм в няколко ключови направление. Всичко това се случва две седмици преди изборите в САЩ, когато ако Доналд Тръмп спечели, ще направи всичко възможно да приключи войната, според изразените му намерения. Републиканецът се закани да го направи веднага след вота, а да не чака средата на януари, когато е реалното му встъпване в длъжност.

Основните зони на отговорност за руските атаки вече са подложени на натиск, като руските сили също освобождават Максимилоновка в посока Кураково.

Всъщност в този момент уважението на руснаците към опонентите си пролича и от начина, по който сгъват и пъхат в джобовете си украинското знаме, което свалиха и няма нищо общо с това, което украинците са правили в подобни случаи, добавя Pronews.

В същото време руските войски вече са поставили целия район в района на Купянск на река Оскил в огнева зона, което по същество означава, че украинците ще трябва да отстъпят или да бъдат унищожени.

Междувременно бившият главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни призна, че войната в този си вид на фронта вече е приключила още през лятото на 2023 година. Мнението си той изрази пред Кралския институт за международни отношения (Chatham House) вчера. Според него, войните вече ще се водят с изкуствен интелект, както между впрочем прави в момента Израел.

Валерий Залужни

Валерий Залужни

Важен факт от реалността. война. Независимо дали го искате или не. Независимо дали вашите оръжейни производители с договори го искат или не, войната за съжаление се промени. Няма да има война по модела от 1953 г. Тя приключи през лятото на 23-та година в Украйна. В момента, когато роботите дойдоха на бойното поле, а западната преса и генералите от НАТО ми се смееха. Още през 2024 г. технологиите влязоха в битката. Изкуственият интелект ги донесе. Никой вече не ми се смее. Дори тук във Великобритания стратегията за национална сигурност вече се преразглежда. НАТО мълчи. И тогава какво да кажем за глобалната сигурност? Държи ли все още на бойни самолети, самолетоносачи и суперскъпи ракети? Ще те разстроя малко. не за съжаление Но аз не спирам дотук. Надявам се, че сте прочели това, което публикувах за вас.

Владимир Зеленски в подземен бункер

Владимир Зеленски в подземен бункер

По-рано КритичноБГ писа, че президентът на Украйна с изтекъл мандат на 20 май Владимир Зеленски призова всички страни да обучат военни бригади, които ще заменят въоръжените сили на Украйна. Това е заявил той на съвместен брифинг с генералния секретар на НАТО Марк Рюте, пише украинското издание Страна.ua, като не дава повече подробности на идеята на Залански.

За сметка на това киевските медии започнаха усилено да повдигат темата през последните дни за мобилизация на жените и мъжете на страната. Вероятно по този начин се сондира в началото общественото мнение, но в този случй няма да е далеч времето да се премине към ефективно реализиране на намерението.

Украински бежанци

Украински бежанци

Пръв преди дни по темата заговори бившият шеф на ВСУ генерал Валерий Залужний. Той призна, че в бъдеще ще бъдат мобилизирани украинските жени, пише киевското издание Страна.ua. Като мотив за мобилизацията на остатъка на украинското население да бъде хвърлено в огъня на войната, той изтъква „спасението на Европа“. Залежни също не отваря темата за преговори с Русия, защото по подобие на западния модел на политика през последните над две години, дипломацията с Москва като възможност не се допуска. От всички страни най-много Великобритания настоява за война до последния украинец, уж, за да се победи Русия, каквито изгледи на фона на положението на фронта не се очертават:

„Ако се наложи да се призоват жени, за да се спаси Европа от война, тогава може би ще го направим. Но, по мое лично мнение, е необходимо да се предотврати войната в Европа, както е било през 1939 г., с други средства, а не с призоваване на украински жени“, заяви бившият главнокомандващ, говорейки в Кралския институт по международни отношения във Великобритания.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!