Проф. Витанов прогнозира кои украински градове скоро ще паднат в ръцете на руснаците и защо

Проф. Николай Витанов в Телеграм

Проф. Николай Витанов, математик

Проф. Витанов прогнозира кои украински градове скоро ще паднат в ръцете на руснаците и защо

Известният математик проф. Николай Витанов прогнозира в своя канал в Телеграм, как ще се развият в скоро време военните действия на фронта в Украйна и по-важното е, защо ще стане по този начен, т.е. логиката им. Той обясни, че една от основните цели на руските сили е да спрат снабдяването на настоящите подразделения на ВСУ в различните направления. Поради тази причина посочи и градовете, където е концентрирана логистиката за разпределение. Точно тях, руснаците ще опитат да превземат в най-скоро време. В поста си той посочи числовите изражения на загубите на украинците, които демонстрират, че той е познал до този момент в прогнозата си. КритичноБГ публикува останалата част от неговия коментар, в която прави нова прогноза за развитието на военните действие в близките дни и седмици:

„…Какво наблюдаваме? Изпълнението на най-важния показател – загубите в пушечно месо стигна 80%. Има още 21 дни до американските избори. Възможно ли е този показател да не стигне 100%? Да, възможно е – при масивно отстъпление на украинските части от Курска област. Но това ще илюстрира отлично името, което дадох на тая работа – Юруш 2024 и Курската авантюра. Но да видим какво ще стане. По-добре е да заложим, че Зеленски няма да порти Камала Харис и ще пробва да не бъде изхвърлен от Курска област до изборите в САЩ на 5 ноември. Така, показателят загуби в пушечно месо има добри шансове да стигне 100%.

Пътна табела на град Курск

Пътна табела на град Курск

Другото, което още не е стигнало 100% са загубите в БТР-и. За седващите 20 дни, руснаците трябва да намерят 5 украински БТР-а и да ги унищожат. Тия загуби растат много бавно, което показва, че украински БТР-и покрай Курска област трудно се намират. С други думи, мобилността на украинските части е доста ограничена. Заседнали са по гори и блата. Тежката и техника заминава с изпреварващи темпове като гледа човек какво става с унищожените РСЗО и оръдия.

На донбаския фронт – руснаците си настъпват и фронтът си се пука по шевовете, както ви е прогнозирано. Днес ще погледнм на този фронт от гледна точка на любимата ми логистика, която тъй много ми помага в анализите. Вземете една карта на Украйна, за да се ориентирате по-добре в това, което ще напиша.

Руските сили напредват в Торецк

Руските сили напредват в Торецк

Писах ви, че последната украинска линия в Донбас е линията Курахово – Селидово – Покровск – Краматорск – Славянск. Но как се снабдява тази линия с продоволствие и оръжие? Трябва да погледнем украинския тил и веднага много неща относно въпроса – защо руснаците настъпват така, а не иначе, ще ви станат ясни. Отиваме на Днепър, към градовете Днепропетровск и Запорожие. Там са основните тилови центрове на украинската армия, захранващи линията. От Днепропетровск тръгват 2 пътя на доставки Единият е през Павлоград и Дмитриевка и стига да Покровск. Другият е през Синелников, Володимировка, Межова, Удачне и пак стига до …. Покровск.

И от Покровск тръгват доставките нагоре към Часов Яр, Константонвка, Краматорски Славянск. Покровск значи. Ако руснаците го превземат, ще затруднят снабдяването на цялата северна част на украинската отбранителна линия.

Да видим как са нещата на юг. Там доставките тръгват от Запорожие. Мнават през Украинка, Новомиколаевка, Олександривка, Константинопил и стигат до …. Курахово. Не думай! – Курахово. Ясно ли е вече, защо руснаците натискат към Селидово и Курахово. Много просто – искат да затруднят снабдяването на южната част на отбранителната линия.

Така-а-а-а. Да видим сега, какво можем да очакваме. Най-напред – руски натиск към Покровск през Мирноград, за да се отреже северната част от украинската логистика. В допълнение – удар към Селидово и после през Шевченко към Удачне и прерязване на единия път от Северната украинска логистика. После – превземане на Торецк и Петривка и настъпление към Константиновка, което ще срине отбраната на Часов Яр и ще отвори пътя към Краматорск.

На юг – атака на Курахово, а още по на юг – настъпление към Великая Новоселка, Гуляйполе и Орехов, което ще създаде директна заплаха за големия град Запорожие.

Това ни казва логистиката. Кой каза, че било трудно де се прави прогноза как ще се развиват бойните действия?

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Само за август и септември руските войски са превзели 5,5 пъти повече от Украйна отколкото за цялата 2023 г. ДАННИ

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!