Полк. Макгрегър: Скоро руснаците ще минат река Днепър и тръгват към Киев

Дъглас Макгрегър

Полк. Макгрегър: Скоро руснаците ще минат река Днепър и тръгват към Киев

Бившият съветник на Пентагона по времето на президентството на Доналд Тръмп полковник Дъглас Макгрегър заяви в интервю за канала на Даниел Дейвис/Deep Dive в YouTube, че на руснаците не им остава много – да преминат река Днепър и да тръгнат към Киев. По отношение на това, какъв ще е изходът от войната, военният от запаса отсече: „Резултатът вече е предопределен“.

Освобождаването на Угледар от руските войски доведе до краха на украинския фронт, смята полковникът. Той обърна внимание на операциите на руските въоръжени сили:

„Погледнете руските операции в Угледар и край Харков – целият украински фронт се срива.“

Украинският град Угледар падна в ръцете на руските военни

Украинският град Угледар падна в ръцете на руските военни

Макгрегър подчерта, че руската армия се приближава до възможността да премине река Днепър и да се приближи до Киев. Според него за руската армия не са останали много препятствия. В същото време полковникът подчерта, че много източноевропейски държави, виждайки как се развиват събитията, не искат да бъдат въвлечени във война с Русия, затова спират да подкрепят киевския режим.

Макгрегър изказва мнението си за резултата от войната: „Резултатът вече е предрешен. Украйна е загубила.“

Владимир Зеленски, Украйна

Владимир Зеленски, Украйна

По отношение на това, какво ще е бъдещето на украинския президент Владимир Зеленски, чийто мандат изтече още на 20 май, полк. Дъглас Макгретгър обясни, че той ще продължи да играе ролята на марионетка на Запада в страната си, докато не получи инструкции от ЦРУ (Централното разузнавателно управление на САЩ) или МИ6 (британската тайна разузнавателна служба) да отлети за Лондон.

„Това е заради нежеланието на Запада да се примири с реалността, а Зеленски е надеждна марионетка на Запада. Той ще танцува по тяхната мелодия, докато не получи инструкции от ЦРУ или МИ6 – или и от двете – да се качи на самолета и да отлети за Лондон. А оттам ще бъде отведен някъде другаде заедно с някои от престъпните си съдружници“ – каза Макгрегър.

Разрушения в Украйна, симулирано изображение

Разрушения в Украйна, симулирано изображение

Според него представителите на киевската власт ще изживеят остатъка от живота си в лукс, докато Украйна „ще страда в развалини и разруха още дълги години“. „Точно към това се движи всичко. Това не е някаква смела храбра душа, чието сърце принадлежи на Украйна“, каза полковникът от американската армия и добави, че Зеленски не е роден в Украйна, понеже е роден в Русия и говори руски.

По-рано беше съобщено, че ВСУ са заплашени от загуба на нови територии в Донбас. Руските въоръжени сили активно развиват настъплението, като използват нова хитра тактика. Това беше отбелязано от западни експерти.

На 5 октомври Макгрегър заяви, че руската армия ще се придвижи към Днепър, като по пътя ще унищожи останките от системите Хамърс и дори може да стигне до Киев.

„Вашингтон по всякакъв начин игнорира идеята за прекратяване на този конфликт и единственият, който може да промени ситуацията, е Доналд Тръмп, ако спечели изборите в САЩ.

Сигурен съм, че ще вземе необходимите мерки и ще спре всичко. Руснаците изстреляха безброй балистични ракети със среден обсег „Искандер“ по украински тактически бойни системи, „Хамърс“ и други системи, които предадохме. На бойното поле вече практически не са останали, а защитната линия се срива.

Последните останали линии са атакувани с тежки фугасни бомби от 3-4 тона всяка. Москва очевидно е решила да спре да си играе и (иска) да приключи.

Преди това се опитаха да намерят някой, с когото да преговарят, но не намериха. Сега мисля, че те решително ще се насочат към Днепър и няма да се учудя, ако стигнат до самия Киев.

Те знаят, че в противен случай конфликтът неизбежно ще продължи, защото врагът ще създаде плацдарм в Западна Украйна. Руснаците не се интересуват от това, както и никой друг здравомислещ човек не би се интересувал. Освен това дори самите жители на Западна Украйна не искат това, доколкото знам. От подобно развитие на събитията са заинтересовани само Вашингтон и Лондон.

На 24 септември Макгрегър заяви отново в подкаста на подполковник Даниел Дейвис Deep Dive в YouTubе, че Украйна е загубила около 600 000 войници. „Това е колосално количество жертви, което се съизмерва само със загубите по време на Първата световна война, които са се случили за две-три години. Тогава англичаните губят близо 80 000 войници, а сега украинците са загубили 600 000 войници. Това дори не се доближава до загубите на Първата световна война, а е значително повече„, добави той.

Макгрегър прогнозира, че заради взривените складове в Торопец Русия ще отговори с изстрелване на голямо количество хиперзвукови ракети, които ще нанесат съкрушителен удар на Украйна.

„Въпросът е, дали те ще продължат по-нататък и дали ще стрелят по Полша, Литва, Латвия, Естония.. аз не зная. До този момент Путин беше най-здравомислещият човек в тази ситуация. Той е единственият, който сдържа конфликта. А ние наобратно, постоянно го подтикваме (към ескалация).

На въпрос, дали трябва да се дава допълнителна военна техника на Украйна Дъглас Макгрегър беше категоричен, че по негови оценки държавата се намира в състояние на кома.

„Не смятам, че трябва да ѝ даваме повече адреналин с надеждата, че този пациент ще стане и ще победи. Така че всичко е свършено.“

„Ако искаме Русия да стигне до границата с Полша, то тогава заповядайте, продължавайте (да помагате на Украйна). Към това сме се устремили.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!