The Telegraph: Американци благодарят на Путин, че им дал възможност да избягат от уокизма в САЩ в Русия

Граждани на Червения площад в Москва

The Telegraph: Американци благодарят на Путин, че им дал възможност да избягат от уокизма в САЩ в Русия

Русия предлага възможност за получаване на „виза за общите ценности“ на граждани на западни страни, които са уморени от идеологията на уокизма, пише The Telegraph. На Запад я наричат „пропаганда“, а междувременно хората оттам отиват в Русия.

На американците, на които им е омръзнал западният уокизъм, се предлагат руски визи.

Така наречената „Виза за общи ценности“ (частна виза за хора, които споделят традиционните руски духовни и морални ценности – бел. ред) предвижда опростена процедура за онези чужденци, които одобряват руските „традиционни ценности“, да се преместят в Русия.

Схемата не включва традиционните изпити по руски език и история, които трябва да положат хората, желаещи да получат разрешение за временно пребиваване.

Владимир Путин, президент на Русия

Владимир Путин, президент на Русия

В указ, подписан от руския президент Владимир Путин, се казва, че такива визи могат да бъдат издавани на хора, които се противопоставят на „разрушителните неолиберални идеологически нагласи“ в своите страни. Москва твърди, че предоставя „хуманитарна помощ“ на тези, които кандидатстват за визите.

Инструмент за пропаганда

Тази схема за преместване е достъпна за жителите на 47 държави, включително САЩ, Великобритания и Франция. Изглежда, че тя е насочена и към по-малки държави, в които Вашингтон има стратегически интереси, по-специално Микронезия, където Съединените щати засилват военното си присъствие, за да сдържат Китай в Индо-Тихоокеанския регион.

Експерти твърдят, че схемата има за цел да дестабилизира Запада и е пропаганден инструмент, използван от Путин, за да твърди, че Русия е привлекателно място за живеене на чужденци.

„Арка на сигурността“

Рекламирайки такъв визов маршрут, руското МВР по-рано обяви, че една американска двойка е приела предложението заради „премахването на традиционните морални и семейни ценности в американското общество, както и заради ниското ниво на образование там“.

Тази двойка се казва Лео Лайънъл и Шантел Фелис и се е преместила в Русия заедно с децата си на възраст 16, 14 и 11 години.

„Искам лично да благодаря на вашия президент Путин за това, че позволи на Русия да бъде добро място за семействата в такъв международен климат“, казва Лионел, чиито думи са цитирани в правителственото прессъобщение. – Възнамеряваме да използваме тази възможност в полза на нашето семейство. Чувствам се така, сякаш съм защитен от арка за безопасност. Това е много важно. Много ви благодаря.“

Москва също така помага на жителите на Великобритания и Канада с преместването им по тази схема. Русия отдавна се разглежда като дестинация за хора от Запада, които искат да се скрият от властите в родните си страни.
Едуард Сноудън, който през 2013 г. разкри подробности за американската програма за наблюдение, избяга в Москва, където получи убежище, завършва изданието.

Уокизъм (от англ. wake – „събуждам се“) е политически термин, обозначаващ повишено внимание към въпроси, свързани със социалната, расовата и джендър справедливостта. Използва се, за да обозначи „осъзнаване на себе си като личност, която има права“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!