Ким Дотком: Войната срещу Иран ще ускоряви неизбежния упадък на американската империя и до унищожаването на Израел

Ким Дотком

Ким Дотком: Войната срещу Иран ще доведе до ускоряване на неизбежния упадък на американската империя и до унищожаването на Израел

Съществува риск Израел да използва ядрено оръжие в конфликт с Иран. Това написа на 9 октомври бившият собственик на услугата за хостинг на файлове Megaupload Ким Дотком. „Рискът Израел да използва ядрени оръжия срещу Иран е значителен. Това няма да доведе до победа, а до глобално осъждане“, се казва в съобщение в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Дотком отбеляза, че конфликт с Иран би „ускорил неизбежния упадък на американската империя“ и призова американското правителство да спре Израел възможно най-бързо.

Ето и целия текст на Ким Дотком без редакционна намеса и съкращения:

„Иран е жертва на десетилетия несправедливост, извършвана от САЩ и Обединеното кралство в опит да контролират иранския петрол. През 1953 г. те извършват преврат срещу демократично избрания лидер на Иран и поставят американска марионетка до Иранската революция през 1979 г.

Над 500 000 иранци загинаха в американско-иракската война срещу Иран. Още повече загинаха заради санкциите на САЩ. Иран не е терористична държава. Иран беше принуден да се защитава от усилията за смяна на режима и колониалната агресия на САЩ и техните сателити в Близкия изток.

Иранците трябва да бъдат приветствани за това, че подпомагат палестинския народ в борбата му срещу незаконната окупация от Израел и десетилетията на несправедливост, кражба и обезлюдяване.

Иран има дълга история на противопоставяне на насилниците. Персите са се борили с римляните, турците и монголите. Оцеляването е дълбоко закодирано в иранската ДНК.

Конфликт между Иран и Израел, илюстрация

Конфликт между Иран и Израел, илюстрация

Война с Иран би била огромна грешка в изчисленията на Израел и САЩ. Иран се е подготвил за тази война. Той разполага със страховита армия и значителен арсенал от балистични и хиперзвукови ракети с голям обсег. Русия и Китай биха подкрепили Иран във война срещу САЩ и Израел. Украйна е точно обратното. САЩ никога няма да могат да победят Иран за разлика от Русия, която в момента унищожава украинската армия и нейното оборудване на НАТО в марионетната война на САЩ.

Корпорацията „Ранд“ би трябвало да озаглави прословутия си изследователски документ за подстрекателство към война по-точно: „Свръхразширяване и нарушаване на баланса между Америка и ЕС“.

Войната срещу Иран ще доведе до ускоряване на неизбежния упадък на американската империя и до унищожаването на Израел. Рискът Израел да използва ядрени оръжия срещу Иран е значителен. Това няма да доведе до победа, а до глобално осъждане и наказание срещу еврейския народ.

Бенямин Нетаняху, премиер на Израел

Бенямин Нетаняху, министър – председаел на Израел

Който и да е начело на правителството на САЩ в момента, трябва спешно да установи контрол върху клиента и да спре масовия убиец, военния престъпник Нетаняху преди да е станало твърде късно. Евреите навсякъде по света трябва да поискат оставката на този безумец с цел самосъхранение.

Гледайте видеото по-долу, за да разберете, че така наречените „терористи“ в Иран са просто жертви на безкраен тормоз и не заслужават нищо друго освен уважение от всеки справедливо мислещ човек. Да се съпротивляваш на зли насилници, които искат да откраднат природните ти ресурси, не е тероризъм“, завършва Ким Дотком.

Видеото, което е закачил към публикацията има кратък анонс, който гласи: „Тайната операция на ЦРУ, която променя Близкия изток завинаги. Чували сте много от нашите финансирани от Израел политици да имитират израелските тези за Иран. Ето едно кратко видео, базирано на разсекретени документи на ЦРУ, което ще ви помогне да разберете какво наистина се е случило.“

По-рано, на 8 октомври, Пентагонът обяви, че очаква яснота от Израел относно плановете за отговор на скорошната иранска ракетна атака. Също така заместник прессекретарят на отдела Сабрина Сингх отбеляза, че Съединените щати не търсят война с Иран. Същия ден Дмитрий Генделман, съветник на израелския премиер Бенямин Нетаняху, каза в разговор с Известия, че Израел ще определи времето и мястото за отговор на иранската атака въз основа на интересите на сигурността на гражданите.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху с президента на САЩ Джо Байдън

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху с президента на САЩ Джо Байдън

Американското издание Axios пише, че се очаква президентът на САЩ Байдън да проведе важен телефонен разговор днес с израелския премиер Бенямин Нетаняху относно плановете на Израел да удари Иран. Това ще е първият разговор между двамата след два напрегнати месеца и ще дойде, когато Израел обмисля мащабни атаки, които биха могли значително да ескалират регионалната му война.

Твърди се, че Нетаняху е провел многочасова среща във вторник вечерта с ключови министри и ръководители на израелските военни и разузнавателни служби, за да се опитат да постигнат решение относно обхвата и времето на атаките на Израел, според двама израелски официални лица, пред Axios.

Длъжностните лица казват, че отмъщението на Израел се очаква да бъде значително и вероятно ще включва комбинация от въздушни удари срещу военни цели в Иран и тайни атаки като тази срещу убития лидер на Хамас Исмаил Хания в Техеран.

Израел също преценява и потенциалните удари по петролната инфраструктура на Иран, на които Байдън сигнализира, че ще се противопостави. Сътрудник на Нетаняху е заявил пред Axios, че след като бъде взето решението на Израел, Нетаняху ще „иска да информира Байдън“.

Петролна сонда

Петролна сонда

КритичноБГ обръща внимание, че нагнетяването на напрежението в Близкия изток води до негативи в кампанията на Демократическата партия и кандидата им за държавен глава на САШ Камала Харис. Поведението на Израел под ръководството на Бенямин Нетаняху демонстрира неглижиране към „партньора“ му в лицето на САЩ. Тел Авив показва, че само информира Вашингтон за решенията си във военно отношение. Пропалестински настроените и изобщо арабските общности в САЩ не биха одобрили поредна ескалация и решението им ясно ще бъде отразено на изборите. Това не означава, че ще гласуват за кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп, който не крие подкрепата си за Израел, а просто няма да дадат своя вот. Освен всичко това, удар по петролните съоръжения на Иран ще доведат да увеличаване на цените на суровината. Не е ясно и дали Техеран няма да затвори Ормузкия пролив, най-важната петролна артерия в света, в случай на голямо израелско въздушно нападение срещу рафинерии в Исфахан или петролни платформи в Персийския залив. По-скоро – да.  Различни прогнози сочат, че тогава цените на „черното злато“ ще скочат до 250 долара за барел.

Обратна реакция на Иран при удар на Израел:

Иран, ядрени оръжия. Илюстративно изображение

Иран, ядрени оръжия. Илюстративно изображение

На 7 октомври иранската агенция Tasnim съобщи, че въоръжените сили на Иран са разработили най-малко 10 плана за действие в случай на израелска ответна атака. Освен това Иран подготвя проект за пакт за съпротива с кръг от държави и „освободителни движения“ в Близкия изток, който предвижда военна, политическа и икономическа помощ в случай, че Израел или Съединените щати ударят територията на една от страни, участващи в такъв договор.

На 1 октомври Иран предприе масирана атака срещу Израел. Към страната са изстреляни около 200 балистични ракети. Израелският премиер Бенямин Нетаняху на свой ред заяви, че Иран е направил голяма грешка с ракетната си атака , за която ще плати. Освен това политикът нарече атаката на Ислямската република неуспешна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!