Хилъри Клинтън се обяви за цензура в социалните мрежи по CNN, иначе: „Губим пълен контрол“! ВИДЕО

Хилъри Клинтън

Два пъти неуспелият кандидат за президент на Съединените щати Хилари Клинтън се обяви за тотална цензура в социалните мрежи. Ярката демократка се появи в CNN, за да говори по темата за регулациите в социалните медии.

Клинтън заяви, че платформите на социалните медии трябва да цензурират съдържанието, в противен случай „губим пълен контрол“.

Хилъри Клинтън

Хилъри Клинтън

„Трябва да сме на мнение, че трябва да отменим нещо, наречено раздел 230, който дава на платформите в интернет имунитет, защото се смята, че те са просто проходими, че не трябва да бъдат съдени за съдържанието, което се публикува. Но сега знаем, че това е твърде опростенчески възглед, че ако платформите, независимо дали са Facebook или Twitter/X или Instagram или TikTok или каквито и да са те. Ако те не модерират и не наблюдават съдържанието, ние губим пълен контрол“, заяви Хилъри Клинтън, на водещият буквално се опули от предложението ѝ:

Клинтън заяви, че телефоните трябва да бъдат извадени от училищата, т.е. да не са в самите ученици.

Хилъри Клинтън

Хилъри Клинтън

„Проведохме голям експеримент върху себе си и особено върху нашите деца и мисля, че доказателствата са налице“, каза тя. „Трябва да направим повече, да извадим телефоните от училищата. Много се радвам, че училищата започват да правят това, като децата предават телефона си, когато влязат през вратата (на класната стая).“

КритичноБГ припомня, че миналия месец Хилари Клинтън предложи да се вкарват в затвора американци, които публикуват „ПРОПАГАНДА“. Идеята си тя сподели пред телевизия MSNBC. Клинтън заяви това в контекста на това, колко бил опасен кандидатът на Републиканската партия на САЩ Доналд Тръмп:

„Пресата трябва да създаде последователен разказ за това колко опасен е той“ „Той е опасност за нашата страна и света“

Веднага след славесния обстрел по Тръмп Хилъри Клинтън предложи да се затворят американци за публикуване на „пропаганда“ (в този случай да се разбира като дезинформация).

Клинтън се оплака и от така наречената „руска пропаганда“:

„Имаше руснаци, участващи в пряка намеса в изборите и насърчаване на Тръмп през 2016 г., но аз също смятам, че има американци, които се занимават с този вид пропаганда и дали те трябва да бъдат обвинени в граждански или наказателни дела би било нещо, което би било по-добро възпиращо средство, “, каза Хилари.

И докато Хилъри Клинтън предлага пълна цензура в социалните мрежи, собственикът на платформата Х, позната преди като Туитър Илон Мъск се появи на предизборен митинг на Доналд Тръмп в края на миналата седмица в град Бътлър, където през юли срещу него бе извършено покушение.

Мъск не крие, че подкрепя републиканеца и камерите го хванаха да подскача около Тръмп докато говори. По-късно собственикът на Тесла каза пред събралите сее граждани:

„Истинският тест за характера на някого е как се държи под обстрел. Имахме един президент, който не можеше да се катери по стълбите, и друг, който вдигна юмрук, след като беше ранен!“, коментира милиардерът.

Бизнесменът също така заяви, че демократите искат да „отнемат свободата на словото“ и „правото да се носи оръжие“ и също така подчерта, че Тръмп трябва да спечели, „за да запази Конституцията и демокрацията в Америка“. Е, оказа се прав. Часове след като Мъск заяви за отнемането на свободата на словото от демократите, Клинтън потвърди думите му по CNN. Очевидно от партията на Байдън нямат и намерение да крият плановете си. 

Освен екстремни изказвания, на Хилъри Клинтън понякога споделя и такива със спорна логика.

През декември миналата година тя заяви, че жегите по света са убили половин милион души. Изказването си тя направи без да ѝ трепне окото, като не е ясно, как точно си представя 500 000 човека да са загинали от горещини през миналата година. Освен това, жертвите имаха и полов принцип. Умирали са, според нея, основно жени и момичета. Странно е, че демократката засяга полов белег на фона на това, че от партията ѝ заразиха света с безполова идеология.

„Виждаме и започваме да обръщаме внимание, да броим и записваме смъртните случаи, които са свързани с климата, и досега най-големият убиец е „екстремната жега“.

Двукратният неуспял кандидат за президент, която е вече на 76 години, продължи да твърди, че „екстремните горещини“ са убили 61 000 души в Европа само през миналото лято, пише изданието.

Все още не разполагаме с такъв брой от Африка, Азия, Латинска Америка, но знаем и изчисляваме, че вероятно бихме могли да измерим около 500 000 смъртни случая и по-голямата част от тях са жени и момичета и особено бременни жени„.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!