Кирил Стрелников: До ликвидирането на Зеленски остава една заповед от Запада

РИА Новости, Кирил Стрелников

Клоун

РИА Новости, Кирил Стрелников: Една заповед остава до ликвидирането на Зеленски

Западните му покровители разбраха, че Зеленски започва да вони, т.е. да гние, след грандиозния провал на „победоносната контраофанзива“ от 2023 г., която нелегитимният президент на Украйна обеща да финишира в Кремъл, но завърши с гробища с размери XXXL из цяла Украйна.

Валерий Залужни

Валерий Залужни

Именно тогава се появиха първите сигнали, че Западът започва да прецежда Киевския бульон в търсене на по-ефективна марионетка, като за целта, наред с други, бившият началник на ВСУ Залужний беше извикан в Лондон на оглед. Още през юли тази година руската Служба за външно разузнаване също разсекрети данни за търсенето от страна на Съединените щати на заместник на Володимир Зеленски, което включваше дори такива нелепи варианти като Кличко и Порошенко.

Ако се съди по последните събития обаче, Зеленски е бил получил още един шанс, като е поставил условия за максимална мобилизация и „да направи нещата красиви“, т.е. да изгради някаква медийна военна победа за Киев навреме за президентските избори в САЩ, която да помогне на рейтинга на кандидата на демократите.

Украинският град Угледар падна в ръцете на руските военни

Украинският град Угледар падна в ръцете на руските военни

Вместо красиво, се получи грозно: PR-авантюрата в Курска област, специално разработена за случая, се провали – и се превърна в промишлена месомелачка за все повече и повече резерви на ВСУ, изгребани от всички хамбари и сметища. За да получи много малък, но последен шанс, Зеленски се втурна във Вашингтон при Байдън с „план за победа“, който също се оказа провал – и за предястие Зеленски се завърна при превземането на Угледар, дълбокият шок от което все още присъства на Запад.

Вместо да признае собствените си провали, Зеленски публично обвини западните си покровители за последните поражения на Украйна.

И това, по всяка вероятност, беше последната капка.

Ако по-рано голямото вътрешно недоволство към Зеленски от неговите ръководители е било грижливо прикривано зад затворени врати, то сега яростта на партньорите му избухна с пълна сила. В отговор на обвиненията на Зеленски говорителката на Пентагона му каза основно да млъкне и да не се излага. А вчера британското издание „Гардиън“ публикува язвителен материал, в който може би за първи път беше изказана идеята, че е време да се вържат на каишка кучетата, които хапят хранещите ги ръце и чиито действия носят на собствениците им повече рискове и вреди, отколкото ползи. Имаше се предвид Нетаняху и Зеленски.

Интересно е, че подобна идея беше изказана от Туомас Малинен, професор в Хелзинкския университет и геополитически експерт, който трудно може да бъде заподозрян в проруски възгледи: „Зеленски е бясно куче, което трябва да бъде овладяно, преди да унищожи Европа“.

Афганистански сътрудници на САЩ, които се опитваха да тръгнат с тях с последните военни самолети

Афганистански сътрудници на САЩ, които се опитваха да тръгнат с тях с последните военни самолети

Трябва да се разбере, че западните продуценти на Зеленски, които дълго и упорито изграждаха от него икона на „свободния свят“, не могат просто да се изправят и да кажат: да, ние сме Хоумър Симпсън и направихме колосална грешка със Зеленски. Вместо това те са избрали тактиката на „ефекта Карзай“ – по аналогия с бившия лидер на Афганистан, на когото до последно обещаваха помощ и закрила, но всъщност един ден избягаха, засипвайки афганистанските планини с хора, вкопчили се в колесниците на последните излитащи американски военни самолети.

Йенс Сталтенберг и Владимир Зеленски

Йенс Сталтенберг и Владимир Зеленски

В неотдавнашно интервю за „Файненшъл таймс“ бившият генерален секретар на НАТО Столтенберг се опита да успокои подозренията на Зеленски, като разказа за плановете на Запада да приеме Украйна в НАТО „дори с нерешени териториални въпроси“. Естествено, той не каза нито дума за факта, че много съюзници от НАТО, включително САЩ и Германия, категорично не желаят да видят Украйна като част от алианса.

Всъщност сред западните лидери вече се е оформил консенсус за това как могат да финализират конфликта в Украйна с минимални загуби, да запазят лицето си и в същото време да създадат поне някакво подобие на победа. И Зеленски не е в този консенсус – както и Украйна.

В неотдавнашна статия в The Telegraph британски експерти признават: „Борбата на Украйна за свобода бързо се превръща в загубена кауза“.

Списание Military Watch анализира състоянието на украинската армия: „Украинската армия страда от продължаващ упадък на фронтовата линия, а бързо нарастващите загуби сред опитните войници водят до зависимост от необучени наборници.“

„Радио Свобода – Свободна Европа“ публикува мнението на водещ военен анализатор, който признава: “Ще разкрия една голяма и мръсна тайна: Украйна може да бъде пожертвана, ако се запази старият световен ред.“

Кирило Буданов

Кирило Буданов

Вероятно Зеленски също е усетил промяната на ветровете и сега трескаво „разчиства терена“ от всички персонажи, които чисто теоретично биха могли да станат новата любима женица на западния падишах. Така се появяват съобщения, че се обсъждат оставките на Буданов, ръководител на ГРУ, Умеров, министър на отбраната на Украйна, и Сирски (наред с други), главнокомандващ на ВСУ.

Но това едва ли ще промени нещо. Западът е стигнал до извода, че ситуацията в Украйна е достигнала опасен за самия Запад предел и спешно се нуждае от ново лице, с което Русия поне теоретично ще бъде готова да преговаря. Предвид факта, че никой от нашата страна няма да седне на масата за преговори с просрочения Зеленски.

Москва ненатрапчиво намеква: вижте, ние искаме да преговаряме, но Зеленски е станал неконтролируем и не иска да си тръгне. 

Владимир Зеленски, украинец

Владимир Зеленски, украинец

Факт е, че никой не е направил повече за унищожаването на „украинската идея“ и украинската държавност от самия Зеленски. Всеки допълнителен ден, в който този персонаж е на власт, задълбочава разочарованието на милиони украинци от всичко, което киевската пропаганда им набива в главите, и от това, до което води политиката на киевския режим. И колкото по-далеч отива, толкова по-силна ще става привикването срещу украинщината, изградена върху лъжи, лъжливи обещания и русофобия.

За разлика от Хитлер, който донякъде се е застрелял сам, самовлюбеният и страхлив Зеленски ще бъде убит от своите по заповед на Запада, като това ще се припише на руснаците.

Ще трябва само да изпитваме искрено съжаление: един публичен военен процес щеше да бъде добър повод за народни веселия.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

В началото на войната Зеленски така се скрил в бункер, че нямало връзка с него, спомня си Столтенберг

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!