Добре дошли в басейна: Байдън се шегува в Белия дом. ВИДЕО

Джо Байдън, президент на САЩ

Байдън в Белия дом към медиите: Добре дошли в басейна! 

Странно видео изтече в социалните мрежи, в което главен герой е американският президент Джо Байдън. Твърди се, че е заснето по време на брифинга, който уж бил дал след опустошителните наводнения, които причини урагана Хелън, който удари бреговете на САЩ с четвърта степен.

Излизайки пред журналистите, той поздравява представителите на медиите и се представя: „Аз съм Джо Байдън“. От своя страна те също го приветстват развеселени, заради факта, че държавният им глава се представя. По любопитна е репликата му веднага след това: „Добре дошли в басейна“:

„Здравейте, хора! Името ми е Джо Байдън! – Добре дошъл, президент! – Добре дошли в басейна!“

По-вероятно е информацията, че Байдън е имал предвид урагана в странното си чувство на хумор на фона на човешката трагедия да е подвеждаща.

В своя профил в Х, бивщата социална мрежа Туитър, Байдън публикува видео, че наблюдава наводненията с хеликоптер. Освен това загрижено пише: За всички онези от целия югоизток и Апалачите, чиито животи и средства за препитание бяха разкъсани от урагана Хелън, искам да знаете, че тази администрация не ви оставя. Няма проклето нещо, което да не можем да поправим, когато работим заедно.

Припомняме, че броят на жертвите от урагана „Хелън“ в югоизточната част на САЩ нарасна снощи до най-малко 215 души, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Ураганът Хелън

Ураганът Хелън потопи с океански води крайбрежните магистрали на Флорида

Агенцията отбелязва, че спасителните екипи и доброволците, които се сблъскват на всяка крачка с препятствия в отдалечените планини на американския щат Северна Каролина, се придвижват с канута по пълноводните реки и използват коне за преминаване покрай калните свлачища в опит по-бързо да достигнат до хората, откъснати или изчезнали след преминаването на урагана.

Седмица след като бурята връхлетя най-напред крайбрежието на Мексиканския залив в щата Флорида продължава издирването на хора, които все още не са открити на местата, където телефонните услуги и електрозахранването бяха прекъснати. Молби за помощ идват от местни жители, на които им липсват лекарства или се нуждаят от гориво за генераторите си.

Не е ясно още колко души са изчезнали или са в неизвестност. Вчера бяха открити още жертви, което превърна „Хелън“ в най-смъртоносния ураган, връхлетял континенталната част на САЩ след урагана „Катрина“ през 2005 година.

Съборен далекопровод от бурята Хелън

Съборен далекопровод от бурята

Приблизително половината от жертвите са в щата Северна Каролина, а десетки други са загинали в щатите Южна Каролина и Джорджия.

До късно снощи близо 1 милион домакинства бяха без ток, заради накъсаните жици и изтръгнати далекопроводи от мощните ветрове.

Междувременно стана ясно, че кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия и настоящ вицепрезидент на страната Камала Харис се е сблъскала с почти нулев интерес към предизборната ѝ реч във Флинт, щата Мичиган.

От публикации в социалните мрежи и най-вече в Х, бившата Туитър четем, че само… 47 души са отишли в голямата спортна зала да чуят кандидатката на демократите за държавен глава. Съобщава се, че капацитета на съоръжението събира 6 500 души.

Мичиган е критичен щат за това кой ще спечели президентските избори на 5 ноември.

КритичноБГ не изключва възможността снимките в публикациите да са подвеждащи и да са снимани много преди началния час на обявената предизборна реч на Камала Харис, когато публиката още се е стичала. Няма как да знаем, каква е истината.

Факт е обаче, че немалко демократи не одобряват кандидатурата на Камала Харис, след като редица медии, близки до партията ѝ я заклеймиха, че има комунистически възгледи. В САЩ вероятно едно от най-тежкото демонизиране след „терорист“ е да те обявят за „комунист“.

Кандидатът за президент и настоящ вицепрезидент Камала Харис изобразена като комунистически лидер

Кандидатът за президент и настоящ вицепрезидент Камала Харис изобразена като комунистически лидер

Освен това и много американски граждани с еврейски произход недолюбват Камала Харис и дори я наричат „Камала ХАМАС“, на името на обявената за терористична палестинска групировка. Причината е, че тя не се обяви ярко в подкрепа на израелската инвазия в ивицата Газа и зловещите бомбардировки над гражданска инфраструктура и жилищни блокове, заради което бяха убити десетки хиляди невинни, сред които бебета, деца и жени…

За сметка на това кандидатът на републиканците Доналд Тръмп прави впечатление, че силно подкрепя позицията на Израел!

Преди дни американското издание American Thinker публикува разбиващ материал срещу Камала Харис и умствения ѝ потенциал. Авторът Джон Б. Крапентър сравни лексиката ѝ с тази на детското предаване Улица Сезам.

Можете да си припомните материала в следващия линк:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

American Thinker: Лексиката на Камала е на нивото на „Улица Сезам“. Настъпването на идиокрацията

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!