Гешева: WP освети факта, че Израел е крил и манипулирал данните за пораженията, нанесени от иранския ракетен поздрав

Телеграм

Анастасия Гешева

Анастасия Гешева: WP освети факта, че Израел е крил и манипулирал данните за пораженията, нанесени от иранския ракетен поздрав

Никаква реакция няма в света на нападението на Израел над Ливан, което снощи продължи. Няма санкции за Израел, няма обявяването и за агресор, няма демонизиране на Нетаняху. Снощи във Фейсбук написах пост, че случващото се в Украйна за Русия е същото, което се случва в Ливан и Газа за Израел и двойният стандарт по възприемането и отразяването на действителността на Запад е ужасяващ. Ливан не е обявен за жертва на Израел и никой не си и помисля да го снабдява с оръжия.

Справедливостта изисква да кажем, че по стандартите на НАТО и ЕС трябва да започне веднага въоръжаване на Ливан за защита и контраатака по агресора Израел.

***

Масуд Пезешкиан,Президент на Иран

Масуд Пезешкиан,
Президент на Иран

Иран е уведомил САЩ, че повече няма да спазва въздържание срещу Израел. В същото време страните от Персийския залив са дали уверение на Иран (не им вярвам!), че ще пазят неутралитет и няма да предоставят летищата си за американска и израелска авиация. Айде да видим! Днес (вчера, коментарът е писан на 4 октомври, бел. КритичноБГ) се очаква обръщение на Аятолах Хаменей към иранския народ веднага след петъчната молитва. Да видим какво ще каже и какво ще последва. Американските медии от авангарда до една публикуват материали, статии против политиката на Нетаняху в района, обясняват, че това, което Израел прави не е добре и не е хубаво. Бреейй, значи можело!

***

Обръщението на Хаменей днес може да съдържа и обявяване на свещена война (джихад) на Израел. Малко вероятно, но ако стане, това означава свикване на шиитите в целия мюсюлмански свят. Единствената юзда за такова нещо е огромната геополитическа роля на Иран и отношенията му с Русия. Припомням отново, че преди 2 дни завърши двудневното посещение на руския премиер в Техеран, който си замина точно преди иранската канонада над Израел.

***

Аятолах Хаменей, духовен лидер на Иран

Аятолах Хаменей, духовен лидер на Иран

Вчера Аятолах Хаменей не каза нищо, което светът на виждащите да не знае. Не обяви джихад и не коментира ядрените ресурси на Иран. Речта му след петъчната молитва в Техеран беше със силно консолидиращ характер, като следваше всички идеи на антиглобализма и развитието на нови полюси в света. Иран от десетилетия счита и нарича Израел свой враг и демон. Важното вчера беше друго. Хаменей подчерта, че целта на Израел е природните богатства на целия регион.

Другото важно беше озвучаването, че САЩ, като подкрепящи Израел, повече не могат да бъдат силен гръб на тази супер агресивна държава. Каза, че без САЩ, Израел няма да оцелее дълго.

Аз добавям – със САЩ Израел също няма да оцелее дълго.

Отново обръщам внимание на главните важни подробности, които изплуваха този път от войната на Израел в Газа и Ливан. Това са разкритието, че по същество Израел е нацистка държава, а старозаветната религия се е превърнала в инструмент за извършване на чистокръвни нацистки деяния.

Въздушна атака от Израел срещу централата на Хизбула в Бейрут

Кадър от въздушната атака на Израел срещу централата на Хизбула в Бейрут

Още е разкритието, че Израел е войнстваща, агресивна, човеконенавистна, страхлива, силно комплексирана и изключително нахална държава, чийто народ е изградил крайно мнение за себе си като непогрешим, недосегаем, винаги невинен. Тези неща са отишли в такава крайност, че говорим за бетониране на тъмнината като начин на живот. Още видяхме, че Израел не е недосегаем военно, което е голямата новина на октомври 2024 година!

Впрочем вчера и Вашингтон Поуст освети факта, че Израел е крил и манипулирал данните за пораженията, нанесени в резултат от иранския ракетен поздрав на 1 октомври вечерта.

***

Информацията, която вчера разпространиха сирийски медии, че Израел са атакували и ударили руската авиобаза в Сирия, не се потвърждава засега от руска или която и да е друга страна. Нещо повече, каналът в Телеграм, който внимателно пуска необявена другаде информация твърди, че това е британска работа, която е използвала сирийската медия. Повтарям, засега няма никакво потвърждение от руска страна! Удар на Израел по руска база е удар по Русия. И то в супер важната Сирия. Между другото, Ливан поиска помощ от Русия. Ще видим каква точно.

***

Израел удари склад за боеприпаси на руска авиобаза в Сирия

Израел удари склад за боеприпаси на руска авиобаза в Сирия?

Израел ОТРЕЧЕ информацията, че е поразил руската база в Хмеймим, Сирия! Тази партенка беше пусната от немския Билд и разпространена от сирийски частни канали на опозицията срещу Башар Асад. Обясних вчера, че това е било английска партенка, която очевидно цели да вкара Биби Нетаняху във война и с Русия. След като Англия прави всичко възможно да вкара Израел във война със САЩ.

Вътре в Израел тлее страшно недоволство срещу властта. Което не се отразява в медиите по света и у нас.

Да ги питам Леа Коен и Шалом защо има такива яростни протести срещу Ликуд и Нетаняху от месеци, от месеци?!? По повод фалшивата новина, че Израел е ударил руската база, още вчера обясних, че е фалшива и новината, че руският посланик в Израел е призовал 2 милиона руснаци да напуснат страната. Не е вярно.

Забележка: Редакцията на Критично може и да не споделя всички изводи и тези на автора

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Свръхсекретното подразделение на Израел „8200“, отговорно за ликвидирането на хиляди цивилни в Газа превзе Google и Facebook

Хаменей: Врагът ни е враг и на иракския, ливанския и египетския народ. Иран обединява държавите в региона срещу Израел?

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!