БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! Не правителството на Нетаняху, а МОСАД заплаши Иран с атака тази вечер!

Лого на МОСАД

В безпрецедентен ход в дипломатическата и политическата история, не правителството или армията, а израелската тайна служба, МОСАД, публикува в профила си в Х, бившата социална мрежа Туитър, че Израел ще удари Иран тази вечер:

„Израел ще атакува Иран интензивно тази вечер“, пише тайната служба на Нетаняху.

Досега не е имало случай тайна служба по света, ако ще това да е и могъщата МОСАД, да си е позволявала подобен ход. Това е политическо решение. Още повече, че в съобщението дори в краен случай, не е упоменато, че е решение на държавата.

Много е вероятно лично премиерът на Израел да е наредил въпросната публикация в лицето на Бенямин Нетаняху. Другият вариант, е МОСАД да не се е консултирала и да е публикувала съобщението на своя глава, но това е по-скоро изключено, защото означава, че службата е усвоила властта в държавата.

За да стане ясно абсурда на действието е добре да го приведем с пример към рдната реалност. Това е все едно ДАНС да направи това обръщение от името на правителството на България, ЦРУ от името на САЩ, МИ-6 от името на Великобритания и пр. Затова ходът е повече от безпрецедентен.

Възможно е МОСАД да предупреждава иран за друг вид атака, както беше пейджърната на Хизбула. Но и в този случай ходът е нетрадиионен, защото работата на една тайна служба не е да предупреждава предварително противцитите си, защото е все пак… тайна.

Иранска хиперзвукова ракета

Иранска хиперзвукова ракета

Както вече КритичноБГ писа, говорителят на израелските въоръжени сили Даниел Хагари заяви, че „Тази атака ще има последствия. Имаме си планове и ще действаме където и когато решим. Това ще стане на точното място и в точното време“. Никъде обаче в думите на говорителя на въоръжените сили на Израел не се казва „тази вечер“!

Премиерът на Израел също се изказа по темата, като обясни, че „Иран направи голяма грешка и ще си плати за нея“, но и Нетаняху ни казва, че отговорът на страната му ще е през тази нощ…

Междувременно Израел вдигна мерника на генералния секретар на ООН Гутериш.

Израелският външен министър Израел Кац обяви в социалната мрежа „Екс“, че е забранил на генералния секретар на ООН да влиза в Израел. Причината е, че Антониу Гутериш не е осъдил „недвусмислено“ атаката на Иран срещу Израел във вторник, пише ДИР.бг

Антонио Гутериш, генерален секретар на ООН

Антониу Гутериш, генерален секретар на ООН

„Днес обявих генералния секретар на ООН за персона нон грата в Израел и му забраних да влиза в страната. Всеки, който не може недвусмислено да осъди отвратителната атака на Иран срещу Израел, както направи почти всяка страна в света, не заслужава да стъпи на израелска земя“, пише Кац.

Това е генерален секретар, който все още не е осъдил клането и сексуалните зверства, извършени от убийците от „Хамас“ на 7 октомври, нито е повел каквито и да било усилия да ги обяви за терористична организация. Генерален секретар, който подкрепя терористи, изнасилвачи и убийци от „Хамас“, „Хизбула“, хутите и сега Иран – корабът майка на глобалния терор. Ще бъде запомнен като петно в историята на ООН. Израел ще продължи да защитава своите граждани и да защитава националното си достойнство, със или без Антониу Гутериш„, пише още Кац.

През това време стана ясно, че бойци от ливанското шиитско движение Хизбула влязоха в сблъсъци с войници на Израелските сили за отбрана (IDF) в граничното село Марун ал-Рас, съобщи движението в канала си в Telegram

„Ислямската съпротива участва в сблъсъци с израелски вражески войници, които са проникнали в Марун ал-Рас от източната страна, което води до наранявания в техните редици и сблъсъците все още продължават“, каза Хизбула.

Сухопътни части на израелската армия

Сухопътни части на израелската армия

Съобщението дава да се разбере, за първи път откакто Израел обяви сухопътна операция в Ливан , движението заяви, че е влязло в битка с пехотата на израелската армия близо до село Одайсей в южната част на страната.

От миналата седмица израелските военновъздушни сили нанасят масирани удари по цели на Хизбула в различни райони на Ливан . Според правителствения отдел за управление на извънредни ситуации към вечерта на 1 октомври броят на жертвите е достигнал 1873.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!