Анастасия Гешева: Умопомрачението е велико – Русия е агресор в Украйна, а Израел в Ливан не

Телеграм

Анастасия Гешева

Анастасия Гешева: Умопомрачението е велико – Русия е агресор в Украйна, а Израел в Ливан не

Тази сутрин умопомрачението е велико! Ето сравнението. Русия е агресор в Украйна. Израел в Ливан не. Украйна има право да се защитава. Ливан не. На Украйна наляха милиарди за война срещу Русия. На Ливан не са дали 1 долар за война срещу Израел. Русия няма право да защити своето население и културно исторически територии в Украйна. Израел има право да влезе в Ливан, да унищожава и убива без гък.

Русия не избива мирно население, жертва своите руски животи, за да спаси украинските животи, и европейските животи. Израел избива жени и деца, включително в кувьози, изтезава по средновековен начин и унищожава градове и села. Русия е лоша и няма право! Израел е добър и върши добро и затова има право! Казано е в тяхната, на евреите, книга – И оправда се Мъдростта от чадата си…

***

Израелски удари в Ливан

Израелски удари в Ливан

И още една аналогия. Русия няма право да се защити от терористичен съсед. Израел има право да провежда антитерористични операции в която държава си поиска. Състоянието на света тази сутрин. Израел навлезе с армия, спецназ и огромно количество военна техника, под прикритието на самолети, в Южен Ливан и обстрелва вече гъсто населени райони. Призовава населението да се евакуира, което означава само едно – етническо прочистване. В същото време Израел извърши поредна бомбардировка над Дамаск, обстрелва посолството на Иран, има загинали.

Да си представим как Русия бомбардира посолството на Украйна в Берлин. Нека си представим… В Иран се случват много интересни и важни неща. От ликвидирането на Раиси насам е ясно, че главен стълб на БРИКС и Евразия, на Глобалния Юг, лидер на шиизма, неарабския мюсюлмански колос Иран е подложен на страшна атака, за да се подчини на Запада и да се откаже от Изтока.

Във връзка с убийството на Хасан Насрала изплува новината, че директорът на иранската служба за борба с Израел, част от иранското разузнаване, е бил агент на Мосад. Което обясни и убийството на Хания от Хамас в Техеран.

Хасан Насрала, лидер на Хизбула

Хасан Насрала, лидер на Хизбула

Ето как Иран съдейства на Израел без да иска и без да знае. Което е брутален пробив на иранската сигурност. В същото време, вчера, в Иран пристигна руският премиер Михаил Мишустин. Засега няма друга информация какво прави там, освен официалните изявления за сътрудничество и взаимопомощ. Припомням, че между Русия и Иран предстои подписване на стратегическо споразумение за приятелство и сътрудничество. Припомням също, че в последния месец в Иран бяха Шойгу, председател на Съвета за сигурност на РФ, 2 пъти беше в Иран и Лавров. Операцията на Израел в Ливан е поредно нарушение на международното право от страна на Запада и болезнена провокация към ислямския мир.

***

Официалната позиция на Вашингтон, озвучена от действащия президент Байдън, който в последните дни изглежда изключително адекватен и участва ефективно в световните събития, е неодобрение на израелската инвазия в Ливан. И изказване, че тя трябва да спре! Спомнете си каква беше медийната атмосфера в света и у нас след нощната инвазия на Русия в Украйна. Сравнете със днес!

***

Най-важната новина днес (текстът е публикуван вчера) е фактическото признание на иранския президент, че е имало сделка Иран да не напада Израел за убийството на Хания срещу обещанието, че Израел няма да нападне Ливан. Другото, което се вижда от наблюдаваме на случващото се е фактът, че шиитите и сунитите, които се намират в пряк сблъсък с Израел, не могат да отговорят на потребностите на днешните времена и ще трябва спешно да се адаптират към резките по-бързи и по-активни решения и действия, характерни за времената.

И все някога Изтокът трябва да разбере, че Западът е ужасяващо лъжлив, хитър, нагъл и никога не трябва да се разчита и на една негова дума. Това не е наивност, това е невежество.

Забележка: Сайтът може и да не споделя всички тези и позиции на автора

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!