„Безпрецедентна“ атака с дронове от руснаците по Киев тази нощ! Вдигнаха влак с боеприпаси във въздуха в Николаев

Ударени са редица други градове

Руски въздушни атаки в Украйна

Руските военни сили са атакували с дронове „на вълни“ столицата на Украйна Киев тази нощ. Това информира местната медия УНИАН, като добавя, че това е четвъртият път за този месец. Според медията, най-вероятно атаката е извършена с дронове Shahed.

„Руските нашественици са удряли града повече от веднъж както с дронове, така и с ракети. В резултат на вражеските въздушни удари има много разрушения, ранени и жертви. В нощта на 30 септември противниците отново атакуваха Киев с дронове, а в столицата се чуха мощни експлозии. Около 5 часа сутринта кметът Виталий Кличко съобщи, че в небето над и близо до града има вражески дронове. Главата на столицата добави, че силите за ПВО работят в Оболонския район на Киев.“

Ирански дрон Shahed

Ирански дрон „Шахед-129“

УНИАН отбелязва, че въздушната тревога е била обявена около 1.30 тази нощ, а удари са нанасяни от страна на руснаците до 6 сутринта.

Руският сайт „Аргументи и факти“ потвърждава, че мощни експлозии гърмят в различни градове на Украйна. „През нощта на 30 септември в Киев се чуха силни експлозии. В столицата на Украйна действа системата за ПВО.“

Изданието допълва, че взривове се чували и в градовете Житомир и Кривой Рог. Вчера руска атака е имало и над Одеса.

В канала в Телеграм „Сварщики“ пише, че през нощта е била проведена още една масирана атака с дронове „Герани“ в „тила на противника.“

„Работихме във Виница, Черкаси, Днепропетровск, Полтава, Николаев (в Николаев бяха поразени артилерийско подразделение на ХАМАРС, също така критична инфраструктура и железопътен влак с боеприпаси), Хмелницка (Староконстантинов), Житомирска област, като особено внимание беше отделено на Киев“, информира канала в Телеграм.

Според авторите на публикацията в Киев са ударени оръжейни складове и ротационен конвой и района на летището до квартал Бориспол.

С авиация са нанесени удари и в граничните райони на Запорожие.

Колони на Въоръжените сили на Украйна са били атакувани в Кривой Рог и Берислав, съобщи за РИА Новости координаторът на Николаевската проруска съпротива Сергей Лебедев.“

„Колоните, които стъпваха от Кривой Рог, бяха атакувани: едната в Кривой Рог на излизане, другата в Берислав при пристигането“, каза той.

Според Лебедев руската армия е ударила още един конвой и склад в град Била Църква в Киевска област. Колеги на координатора на Николаевската пропуска съпротива съобщиха и за удар по украинските военни във Виница.

Освен това снощи е имало безпрецедентен брой атаки срещу украинската столица, добави Лебедев.

„Бяха извършени въздушни удари по Киев и неговите предградия, както никога досега. Повече от десет отделни въздушни атаки, някои в поредица“, уточни той.

Други цели са били обекти в Житомир и град Смела в Черкаска област , заключи лидерът на ъндърграунда.

В отговор на атаки на въоръжените сили на Украйна срещу цивилни цели, руските войски редовно извършват целенасочени атаки срещу местонахождението на личния състав, техниката на въоръжените сили на Украйна и наемниците, както и по инфраструктурата: енергийни съоръжения, отбранителна промишленост, военни администрация и комуникации на Украйна. В същото време прессекретарят на президента Дмитрий Песков многократно подчерта, че армията не атакува жилищни сгради и социални институции, завършва новината си руската информационна агенциа РИА Новости.

Ударена влакова композиция в Украйна

Ударена влакова композиция в Украйна

Руските въоръжени сили започнаха многократни нападения през септември срещу Киев и други райони, насочени главно към енергийната, военната и транспортната инфраструктура. Десетки цивилни са били убити при тези атаки, според украинските власти.

ТАСС съобщи в 11 ч. българско време, че руските военни с помощта на „Искандер-М“ са нанесли ракетен удар по мястото за разтоварване на железопътен влак в района на Николаев, като унищожиха 12 вагона с боеприпаси. Това съобщават от руското министерство на отбраната.

„Екипажът на оперативно-тактическия ракетен комплекс „Искандер-М“ нанесе ракетен удар по мястото за разтоварване на железопътен влак в село Казанка, Николаевска област (45 км западно от село Кривой Рог, Днепропетровска област). В резултат на удара са унищожени 12 вагона с боеприпаси, включително западно производство“, казаха от ведомството.

Министерството на отбраната показа и кадри от унищожаването на влака.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!