Роми, представящи се за бойци от Ахмат, продавали крадени вещи. Но ги надушиха баш спецчастите от Ахмат

Роми, представящи се за бойци от "Ахмат" продавали крадени вещи в Белгород

В Белгород роми, представящи се за бойци от Ахмат, продаваха вещи да припечелят. Но ги надуши баш Ахмат

В района на Белгород служителите на реда задържаха седем души, които, представяйки се за членове на специалните части на Ахмат, продаваха крадени вещи. В Стари Оскол група, състояща се от цигани, облечени във военни униформи, използва легендата, че са членове на СВО и продавали вещи, уж поради липса на средства, които командването уж не им е предоставило, пише военният сайт Avia.pro и сайтът „Аргументи и Факти„.

Инцидентът станал известен благодарение на бдителността на доброволци, които заподозрели нещо нередно и съобщили за действията на ромите измамници на истински бойци от специалния отряд на „Ахмат“. След като получили информацията, представители на Ахмат незабавно задържали всичките седем членове на измамната ромска група. При операцията от престъпниците са иззети документи и седем автомобила, използвани за престъпна им дейност, докато се представяли за войници от елитните спецчасти.

Критично обръща внимание, че въпросните роми нямат абсолютно никаква прилика с чеченците, но е изненадващо, че са успели да излъжат редица добросърдечни и наивни граждани, които са ги съжалили като са купували крадените от тях вещи.

Според източника, задържаните са били предадени след това на служители на Руската гвардия и отведени в сградата на МВР за по-нататъшни действия. Към момента се води разследване, чиято цел е изясняване на всички обстоятелства по случая и мащаба на противоправната дейност на задържаните роми, представящи се за спецвоенни части.

По този повод заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация и командир на специалните сили на „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов написа остър пост в своя профил в Телеграм.

Очевидно представящите се за чеченски спецчасти роми са засегнали дълбоко честта на истинските бойци, които жертват живота си на фронта, заради което Алаудинов написа: Специалните сили „Ахмат“ не са рекламна марка. Това е името на истински мъже, истински герои и велики патриоти, които всеки ден проливат кръв за нашата Родина – Русия! Няма да позволим на никого да пренебрегва славното ни име!

Ето и целия му пост в Телеграм без редакторска намеса и съкращения от КритичноБГ:

Ген.-майор Апти Алаудинов, лидер на спецчастите "Ахмат"

Ген.-майор Апти Алаудинов, лидер на спецчастите „Ахмат“

„Представяйки се за бойци от специалните сили на „Ахмат“, тези „субекти“ дълго време заблуждаваха съпричастните и грижовни хора в нашата страна. Под измисления предлог за материална нужда в специалните сили „Ахмат“ и необходимост от спешна помощ измамниците продавали различно техническо оборудване.

 

Безсрамно и цинично подвеждайки гражданите, предприемчивите търговци бързо „ заработиха“ много пари и си купиха скъп автомобил.

Нито тези „личности“, нито подобните на тях им имат нещо общо с нас!

Специалните сили „АХМАТ“ са едно от най-богатите военни подразделения на Министерството на отбраната на Руската федерация. Въоръжението, транспортът, средствата за комуникация, униформите, а още повече храната, се осигуряват на пълно и висококачествено ниво от РОФ на името на първия президент на Чеченската република, Героя на Русия А.-Х. А. Кадиров и са под постоянния контрол на моя скъп брат, ръководителя на Чеченската република, Героя на Русия Рамзан Ахматович Кадиров.

Поредният опит да се изкрещи по темата: „Ахмат е направил нещо нередно“ се провали!

Моля, обърнете внимание! Специалните сили „Ахмат“ никога не са се занимавали и няма да се занимават с търговия – нито пряко, нито косвено. Използването на името на подразделението за търговски цели от когото и да било ще бъде строго пресичано.

Специалните сили „Ахмат“ не са рекламна марка. Това е името на истински мъже, истински герои и велики патриоти, които всеки ден проливат кръв за нашата Родина – Русия! Няма да позволим на никого да пренебрегва славното ни име!“ завършва моста си генерал-майор Апти Алаудинов.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!