Руснаците удариха летища на ВСУ с Кинжали. След Угледар готвят щурм на Богоявленка

Ракетна система "Кинжал" в момент на изстрелване

Руснаците удариха летища на ВСУ с Кинжали. След Угледар готвят щурм на Богоявленка

През последните часове руските въоръжени сили са нанесли удар с прецизни оръжия с голям обсег на действие с помощта на хиперзвуковите аеробалистични ракети „Кинжал“ и ударни безпилотни летателни апарати срещу летищната инфраструктура на ВСУ. Целите на ударите бяха постигнати. Всички набелязани цели са поразени. Това съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация.

Ето какво още съобщи военното министерство на Русия:
Въоръжените сили на Руската федерация продължават действията за разгромяване на вражеската групировка, проникнала на територията на Курска област. През деня загубите на ВСУ възлизат на повече от 370 военнослужещи, осем бронирани машини, включително един танк, две бойни машини на пехотата M2 Bradley американско производство и пет бронирани бойни машини, както и две артилерийски установки и осем превозни средства.

Оперативно-тактическата ракетна система „Искандер-М“ нанесе ракетен удар по идентифицирани складове с боеприпаси за ракетните системи на ВСУ на територията на завод „Южмаш“ в град Днепропетровск.

Опитите на киевския режим да извърши терористични нападения срещу обекти на територията на Руската федерация бяха осуетени.

Военнослужещи от група сили „Център“ унищожиха бронетранспортьор американско производство MaxxPro в района на Авдиeвка“, завършват в съобщението си военните, което бе публикувано в техния канал в Телеграм.

Министерството на отбраната на Русия съобщи още, че силите за противовъздушна отбрана унищожиха 125 дрона на украинските въоръжени сили през нощта над седем региона, съобщи РИА Новости.

Юрий Подоляка

Юрий Подоляка, руски блогър

Известният руски блогър Юрий Подоляка информира за ситуацията край обкръжения от руснаците град Угледар, където боевете срещу бойци от ВСУ продължават:

„Угледарската групировка на ВСУ, според противника, вече е във фактическо обкръжение. И фактът, че нашите части физически не пресичат черния път между града и Богоявленка говори не че не можем да го направим, а че не искаме.

Обстрелването от всички страни на пътя, където врагът губи много от всичко, постепенно се простира чак до Богоявленка. До която, според данните ни остават само 1,5 километра.

По този начин можем да кажем, че нашето военно командване обръща все по-голямо внимание дори не на щурма на Угледар, който, както е ясно на всички, ще падне (и засега много добре обезкървява противника), а на предстоящия бърз щурм на Богоявленка – последната силна вражеска отбранителна линия до река Волча.

Преодоляването на тази линия ще постави целия Кураховски фронт на ВСУ на ръба на разгрома. И на този фон съдбата на Угледар изглежда маловажна.

И този сценарий става все по-реален. Особено след като вчера имахме и важни успехи на север от Волча. Стискаме палци и се молим за момчетата“, завършва поста си известния руски блогър Юрий Подоляка.

Междувременно стана ясно, че обекти на украинските въоръжени сили са били атакувани през нощта в Одеска, Кировоградска, Николевска и Виницка области. Най-малко две експлозии са регистрирани в Одеса, друга експлозия е избухнала в Черноморск.

Какво пишат украинските източници в Телеграм?

Карта на обкръжаването на Селидово от руските сили

Карта на обкръжаването на Селидово от руските сили

Според канала Мilitary analytics по Кураховско-Покровско направление руските сили продължават стратегията си за обгръщане на град Селидово. По-специално руските въоръжени сили успяха да навлязат в югозападните покрайнини на Селидово и да се укрепят южно от града.

Вече втори ден атаките не спират и в северната част на Селидово, където Въоръжените сили на РФ атакуват откъм Новогродовка на запад.

И тук целта на руските сили е очевидна, като се има предвид ситуацията на юг от Селидово, да обкръжат града в пръстен, като преди това прекъснат основните му пътища за снабдяване.

Нещо повече, командването на ВСУ трябва постоянно да придвижва резервите си, за да отблъсква руските атаки. А руските въоръжени сили, възползвайки се от вътрешните оперативни линии и разчитайки на Новогродовка, разпръскват украинските резерви и по този начин правят защитата на Селидово по-слаба“, завършва каналът.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!