Ливан потвърди смъртта на лидера на Хизбула: Сайед Хасан Насрала е мъченик!

Ирак обяви тридневен траур

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала е убит

Ливанската Медия Lebanon 24 публикува новина само със заглавие и без текст в нея. Заглавието над чернобялата снимка на лидера на Хизбула Хасан Насрала гласи: „Сайед Хасан Насрала е мъченик“.

Независимо, че рано сутринта медията отричаше, че информацията за смъртта на политическия деец е спекулация в израелските медии, преди малко, новината бе потвърдена.

От пресслужбата на Хизбула също потвъърдиха: „Сейид Хасан Насрула, генерален секретар на Хизбула, се присъедини към мъчениците, които водеше повече от тридесет години“, се казва в изявлението.

Lebanon 24 пише още, че „Иран обявява траур над купола на светилището Разавия в град Машхад в знак на почит към мъченическата смърт на генералния секретар на Хизбула Саид Хасан Насрала, а Ирак обяви тридневен траур в чест на мъченика.

Въздушна атака от Израел срещу централата на Хизбула в Бейрут

Въздушна атака от Израел срещу централата на Хизбула в Бейрут

„Планът на Нетаняху ще се провали в региона и в света, а съпротивата ще продължи с по-голяма сила“, заяви съветникът на иранския президент Мохамед Джавад Зариф.

От своя страна Народният фронт за освобождение на Палестина подчерта, че „знамето на съпротивата няма да бъде сломено“, като отбеляза, че мъченическата смърт на Насрала е началото на по-силен и решителен етап и че въпреки тежката загуба това няма да отслаби решимостта на съпротивата.

Иракският министър-председател осъди убийството на Насрала, което определи като „престъпен акт“ бомбардировките насочени към южните предградия на Бейрут, като подчерта, че този акт изразява безразсъдно желание за разширяване на обхвата на конфликта.

От своя страна групата „Ансар Аллах“ изрази съболезнованията си на семейството на Насрала – „Хизбула“, както и на ливанския народ и на ислямската нация.

Междувременно се появи информация, че над щаб квартирата на Хизбула и околностите на района са хвърлени от Израел с изтребители 80 бомби, като всяка една е била по един тон!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Хасан Насрала е жив, но дали Иран не изостави Хизбула в ръцете на Израел?

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!