Кирил Стрелников: Когато прочел „Плана за победа“ на Зеленски, перфокартите на стария Джо изпушили

РИА Новости

Клоун

Когато след срещата на Зеленски с Байдън и Харис опашката от черни лимузини, превозващи киевската делегация, напусна Белия дом, над Вашингтон неусетно прозвуча украинска народна песен за несподелена любов: „Тарас приключи, светлините угаснаха и вече няма повече точки…“. Зеленски, подсмърчайки, мрачно погледна през затъмненото бронирано стъкло и трескаво се замисли защо учтиво, но твърдо му показаха вратата на предложението му за брак, сърце и „план за победа“ и му подаде тиква на раздяла

Защо наистина?
Всичко явно вървеше по план. Дълго преди закъснялото посещение на президента в САЩ чиновниците от ул. Банкова (на която се намира адреса на канцеларията на президента на Украйна в Киев) пътуваха на работа, местните групи подкрепени от американските сенатори се шмугваха по високите етажи на властта, пиар-агенциите и джобните медии ежедневно подготвяха обществеността за „историческата“ среща, на която на Украйна недвусмислено щеше да ѝ се даде всичко и да ѝ се позволи всичко, включително и удари срещу Русия с далекобойни западни оръжия, а лидерите на страните – основни съюзници на САЩ – в прав текст даваха да се разбере, че отдавна са се договорили за всичко и само чакат да бъде дадена зелената светлина.

Самият Байдън беше обработван по специален начин. Умолявания, заплахи и ласкателства се носеха от всеки израелски пейджър: „Посещението на Зеленски е последният шанс да се спечели войната“, „Ако Байдън отмени ограниченията, ще влезе в историята“, „Целият свят гледа към Байдън и САЩ“, „Украйна няма нито сили, нито средства да победи, единствената надежда е в лидера на свободния свят“ – и все в подобен дух.

Зеленски и „неговите хора“, които са в обкръжението на Байдън не се съмняваха, че след подобно невропрограмиране Байдън просто няма да може да погледне „плана за победа“ и да каже „не“.

А как някой би могъл да каже „не“ на такъв добър и работещ план? В края на краищата всяка точка в него е гаранция за победа над Путин:

– Незабавно членство в НАТО или подобни гаранции за сигурността на Украйна;

– 500 милиарда долара в брой за начало, но можете да го направите и с банков превод;

– Незабавно изпълнение на всички искания за всякакво количество военно оборудване, оръжия и боеприпаси;

– Драстично увеличаване на натиска върху Русия на всички фронтове, за да се „наложи мир“, включително „глобален“ пакет от нови санкции;

– Отхвърляне на всякакви варианти за мир, включващи териториални отстъпки от страна на Украйна;

– Разрешение за неограничено използване на западни ракети с далечен обсег на действие за удари дълбоко в руска територия, както и самите тези ракети да са в максимално количество;

– Минимум 25 батареи „Пейтриът“ с пълни боеприпаси;
И още някои други дребни неща.

Според очевидци, когато Байдън и Харис прочели този „план за победа“ на Зеленски, перфокартите на стария Джо са изпушили, а смехът на Камала накарал цялата Сикрет сървис да се разбяга.

Камала Харис

Камала Харис

След като взел валидол и пил вода, Байдън се съвзел и казал на репортерите, че са усетили миризма на пушек, защото той е „решен да осигури на Украйна всичко, от което се нуждае“ – и изобщо, „Русия няма да победи, но Украйна ще победи“. Харис, едва правейки сериозна физиономия, заявила, че „подкрепата ѝ за Украйна остава непоколебима“ и „ще продължим да прехвърляме военна помощ на Украйна, за да успее“.

Когато Зеленски отворил плика със списъка с американските подаръци в самолета, съветникът му почти го прегърнал, съобщават западни медии. Вместо блестяща планина от оръжия и пари, Байдън и Харис му връчили полуумряла мишка, боядисана в цвят каки:

– Осем милиарда долара (и то на вноски), от които почти половината ще останат в американския ВПК;

– Една (!) батерия „Пейтриът“;

– някакво количество противовъздушна отбрана, бронирани превозни средства, безпилотни самолети и боеприпаси;

– Обещание да бъдат обучени до 18 украински пилоти да летят на F-16 този път.

За сведение, осем милиарда долара са само седем батареи Patriot на стойност по 1,1 милиарда, които руските Искандери са занулявали с десетки.

Владимир Зеленски

Владимир Зеленски, украински гражданин с неясни правни основания в заеманата длъжност

По останалите точки от гръмкия „план за победа“ цари оглушително мълчание. Вярно, Байдън добави, че Зеленски може да използва американски планиращи бомби със среден обсег AGM-154 JSOW. Макар че те не летят надалеч и са скъпи, а и самите САЩ разполагат с малко от тях и като цяло не се произвеждат от 2017 г. насам – но ще свършат работа.

Злите езици говорят, че американските власти са имали лошо храносмилане, след като руският президент е обяснил актуализираната ядрена доктрина на Русия,

след което всички Storm Shadows и Scalps, а заедно с тях и JASSM и ATACMS спешно са били изчистени от украинския списък.

Поне „Файненшъл таймс“ съобщи, че „преразглеждането на руската ядрена доктрина е ясен сигнал към Запада от страна на президента Владимир Путин“.

Съдейки по коментарите в западните медии, Зеленски е бил бесен, че е изпратен – да доработи „плана за победата“ – но в същото време се е радвал, че не е бил изритан.

Доналд Тръмп, коментирайки резултатите от „историческата“ визита на Зеленски във Вашингтон, каза просто: „Украйна вече я няма“.

Може би това започва да се осъзнава от все повече членове на западните елити, които изненадващо бързо разбраха, че някои „гарантирани планове за победа“ са равни на гарантиран план за другия край на света.

ОРИГИНАЛНО ЗАГЛАВИЕ: Зеленски беше изпратен

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!