Анастасия Гешева: САЩ не само знаят, че войната в Украйна свършва, но подготвят света за загубата на Запада

Телеграм

Анастасия Гешева

Анастасия Гешева: САЩ отказаха на Украйна удари по Русия. Тръмп директно заяви на Зеленски, че войната му спира

В няколко последователни поста в своя канал в Телеграм политическият анализатор Анастасия Гешева коментира горещите събития от последните дни, а именно – избухналата вече война между Израел и Хизбула, посещението на президента на Украйна с изтекъл срок Владимир Зеленски в САЩ и резултатите от него, както и прогноза за края на войната между Русия и Запада на територията на бившата УССР. Тя обръща внимание в своите постове и какво бъдеще го очаква израелския премиер Бенямин Нетаняху. КритичноБГ публикува коментарите на Гешева без съкращения и редакционна намеса:

Първо за Ливан. След като вчера Израел извърши най-голямото бомбардиране на Бейрут и още 3 града в Ливан, за да убие лидера на Хизбула Хасан Насрала и неговият пръв заместник, тази сутрин съобщенията са, че не са успели.

Но жертвите са толкова много, че ме е срам изобщо да говоря. Бомбардирани са жилищни райони и сградите в околностите на Бейрут са срутвани една по една. Безумието на Нетаняху достига точните на възбуждане на необратими процеси за Израел и целия Близък Изток.

Аз прогнозирах изчезването на Израел от картата на света още на 8 октомври миналата година. Неизбежно е! Сега не е време пак да обясня защо.

Действията на Израел са нацизъм по същество и предизвикват последните остатъци от международно право. Предизвикват САЩ и Иран пряко. И Украйна и Израел в момента се опитват да вкарат САЩ в гореща война. Смятат, че това ще ги спаси от смърт. Защото смъртта на тези 2 държави идва. Не мога да се освободя от усещането, че над всички събития, зловещи, убийствено мъчителни за тези народи, стои една воля над първичните емоции, които могат във всеки миг да повлекат света в глобална война.

Тази воля е свързана с появяващият се нов център на власт и сила и също е свързана с контактите на най-високо ниво между Байдън, Си и Путин. Тази воля засега опазва света от катастрофа.

***

Събитията в ООН и посещението на Зеленски в САЩ разкриха една картина, която е особено неприятна за почитателите на Украйна. САЩ отказаха на Украйна удари по Русия. Това от Байдън.

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

А Тръмп директно заяви на Зеленски, че войната му спира. Нехарактерно единодушие видях аз в разговорите със Зеленски и у двете крила на американската политическа система. Това е новина! И тя трябва да се отрази подобаващо. Едно и също нещо казаха Тръмп и Байдън на Зеля, само че с различни думи и по различен начин. Войната в Украйна свършва! И то с победа на Русия.

Вчера казах, че в САЩ открито признаха това. Днес искам да добавя, че САЩ не само знаят, че войната свършва, но подготвят света за загубата на Запада.

Категорично може да се каже, че САЩ СЕ ОТКАЗАХА ОТ ОТКРИТА ВОЙНА С РУСИЯ. Което по същество е признание за поражение.

Едва ли някога сме виждали по проруско посещение на Зеленски в САЩ. Обвиниха го в намеса в изборите в САЩ, и двамата глави на политическите крила му казаха, че войната свършва. Изрично искам да откроя състоянието на Джо Байдън при официалната среща със Зеленски. Абсолютно нормален, смислен, разумен. Или го сменяват с друг човек, или имат начин да го включват и изключват.

***

Доналд Тръмп с много категорична позиция по Украйна и лично към Путин. САЩ не успяха да поклатят Путин!!! Разбиха се в него като вълна в скала. За голямо и нещастно съжаление на всички, които мразят Русия и очакваха нейния край.

***

Нетаняху е военно престъпник и рано или късно ще бъде съден не само за чудовищната му корупция, но и за престъпленията в Газа и Ливан.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА СВЪРЗАНА С ВОЙНАТА ИЗРАЕЛ – ХИЗБУЛА:

Хасан Насрала е жив, но дали Иран не изостави Хизбула в ръцете на Израел?

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!