Алаудинов: Унищожихме център на ВСУ за управление на дронове. Момчетата ги поизбутваат и край Донецк

Искандери са ударили Кривой рог

Ген.-майор Апти Алаудинов

Заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация и командир на специалните сили на „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов написа в своя профил в Телеграм, че град Николаевка е вече зад руските сили, т.е. е превзет.

Той добави още, че „руската федерация е установила контрол източната част на град Угледар, както над село Мариновка в Донецката народна република.

По-рано генерал-майорът обясни във видеообръщение в своя канал в Телеграм, че войниците му от специалните сили на Ахмат са унищожили контролния център за управление на дронове на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Курск.

„Днес нашите момчета откриха вражеския център за управление на дронове, унищожиха го заедно с украинския военен персонал, който живееше там.“

Алаудинов добави, че подразделенията на руските въоръжени сили показват добър напредък в Кореневското направление, а обстановката в Белгородска и Брянска области е стабилна.

„В Донецкото направление – и днес момчетата там напреднаха много добре в някои участъци, малко избутаха врага, притиснаха го“, поясни той.

Междувременно украинският военно-аналитичен Telegram канал Military analytics в прав текст призна, че руските солдати са издигнали националния си флаг в североизточните покрайнини на село Горняк в Кураховско-Покровско направление.

Руското знаме е било издигнато от войниците върху сградата на училище № 17. Силите на Москва са навлезли по-дълбоко в северните покрайнини на града на площ от повече от три километра.

Изданието пояснява, че подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са създали там три големи опорни пункта, които покриват агломерацията и създават отбранителна линия по река Волча. Северният обаче скоро може да попадне под контрола на руските сили, обобщават експертите на канала.

По-рано военният руски канал „Сварщики“ в Telegram писа:

Цяла нощ дронове „Герани“ „работиха“ (т.е. атакуваха) по пристанищата в Одеса, Измаил и Рени. Също така и в Запорожие и Днепропетровск – тук добре влетяха в промишлено предприятие, на територията на което имаше мащабен пожар. Не пренебрегна и Змийския остров, по него „поработиха“ ракети Ту-22М3 и Х-22.

Тази нощ врагът се опита да повтори юнското нападение срещу Новошахтинския рафинерен завод в Ростовска област. Към момента се знае само за незначителни пожари в Нова Соколовка.

Тази сутрин продължават експлозиите в Кривой Рог, балистична заплаха за Днепропетровск и Запорожие, въздушна тревога в повечето региони на Украйна.“

Сайтът Pronews писа, че руски тактически балистични ракети „Искандер“ са поразили командния център на СБУ в украинския град Кривой рог, в който са настанени украински военни, офицери от СБУ и десетки западни наемници.

Украински сайтове пишат обаче, че е била ударена сградата на полицията. Според UNIAN: Русия атакува полицейското управление в Кривой Рог тази сутрин , причинявайки жертви и смъртни случаи. Това съобщиха от комуникационния отдел на полицията в Днепропетровска област.

„Около 9:15 врагът е нанесъл ракетен удар по районното управление на полицията, вече е известно, че в резултат на попадението може да има хора“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че в резултат на попадението е унищожена административна сграда и са нанесени щети на намиращи се в близост частни къщи. Момче и две жени да били убити.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Руснаци питат в Х: „Добре ли са F-16 на Староконстантинов?“ Военните им помляха летището в Украйна с Кинжали

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!