Външният министър на Англия Лами изсипа порой от жестоки обиди срещу Путин и Русия

Дейвид Лами, министър на външните работи на Обединеното кралство

Министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Лами изсипа в особено емоционална реч порой от нелицеприятно обиди срещу руския президент Владимир Путин пред Съвета за сигурност на ООН.

Той нарече руския лидер „робовладелски мафиотски бос“, а Русия „мафиотска държава“. За това писа Politico, а външният министър на Обединеното кралство публикува видео от речта си в профила си в социалната мрежа Х, бившата Туитър.

„Обединеното кралство казва на Путин: Ти си робовладелски мафиотски бос“, се разбра от думите на външния английски министър, като се позовава на наследството на робството в своята реч.

Вясилий Небензя, постоянeн представител на Русия в ООН

Вясилий Небензя, постоянeн представител на Русия в ООН

Очевидно обаче руският официален представител в ООН Василий Небензя не е искал да слуша декламираните с плам излияния на новоназначения външен министър на Англия и е говорил в този момент по телефона си, та Дейвид Лами съскайки се обръща към него и казва: „Знаем кой сте вие“, което  е меко казано несериозно или поне комично. 

Външният министър на Англия разви идеята си, че Русия от „мафиотска държава“ искала да стане „мафиотска империя“. От Критично мислим, че нямаше едва прикрита завист в думите на Лами.

„Вашата инвазия е във ваш собствен интерес“, каза още той и наблегна: „само вашият. За да разширите мафиотската си държава в мафиотска империя. Империя, изградена върху корупция.“

Докато Лами говори за корупцията в Русия, КритичноБГ много държи да отбележи, че само преди дни, на 14 септември, стана ясно, че благоверната съпруга на шефа на Лами – британският премиер Кийр Страмър, бе изобличена по особено позорен начин от английските медии,

че мило се е възползвала от прескъпите дарове от колегата на съпруга ѝ – лейбъристът милионерът и лорд Уахид Али. Същият я обсипвал с всякакви подаръци – рокли и какво ли още не. Чак неприлично. Но тя е нямала нищо против.

 

Кийр Стармър, премиер на Великобритания

Кийр Стармър, премиер на Великобритания

И в явно некорумпираната и немафиотизираната Англия, премиерът им е позабравил да ги отчете, както е редно, и е по правило вписано в депутатския им кодекс. Вероятно палещият се Лами не е чул за скандала, който разтресе из основи Великобритания, и който се случи само 10 седмици, след избирането на Стармър на премиерския пост. Това е същата тази Великобритания, която седмици наред се тресеше и от антимигрантски протести и арести на коренното английско население, заради негодувания срещу имигранти в страната им.

Но да се върнем на декламацията на палещия се Лами в ООН.

По неясни причини той намери общ знаменател между робовладелството, робството и войната в Украйна. Нишката а мисълта бе следната:

„Г-н Президент, говоря не само като британец, като лондончанин и като външен министър. Но казвам на руския представител, който говори по телефона си (в този момент Небензя е решил, че не е нужно да слуша английския външен министър), докато говоря, че стоя тук и като чернокож, чиито предци са били отведени във вериги от Африка, с дулото на пистолет, за да бъдат поробени, чиито предци са се вдигнали и са се сражавали във великото въстание на поробените. Империализмът го познавам, когато го видя. И ще го нарека такъв, какъвто е.“

Антъни Блинкен, държавен секретар на САЩ

Антъни Блинкен, държавен секретар на САЩ

Същият този Лами, който се бори срещу империализма и то идвайки от Великобритания, беше в Украйна преди две седмици заедно с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Още докато бяха там в Axios и The Guardian излязоха статии, че ще говорят с президента на страната с изтекъл срок Владимир Зеленски, че ще може да удря дълбоко в територията на Русия с далекобойни ракети и то най-вече с произведените във Великобритания Storm Shadows. The Guardian даже писа, че решението е било взето от английските депутати, но не е оповестено още.

От КритичноБГ се питаме, дали Дейвид Лами е противник (и с право) само на робството и стотиците хиляди поробени чернокожи от Африка и не само, но няма нищичко против да се стреля и да се избива цивилното бяло население в Русия с английските ракети?

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Блинкен отива в Киев лично, да даде право на Зеленски да бомбардира Русия с американски ракети, пишe Axios

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!