Очаква се Алтернатива за Германия да разгроми жестоко Шолц и партията му в крепостта им Бранденбург

Определяната от неолибералите като крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“ (AdG) вероятно ще спечели отново на първо място изборите този път в Бранденбург днес. Прогназата направи Ройтерс, като добавя, че по този начин политичедската структура ще затвърди успехите си на предните избори в източногерманските провинции Саксония и Тюрингия. Медията допълва, че Бранденбург е крепост на социалдемократите на канцлера Олаф Шолц, а победата на Алтернатива за Германия на практика ще е жесток удар по властта му.

Информационната агенция пояснява, че след Втората световна война, крайнодясна партия за първи път печели избори в Германия. По-рано този месец тя бе първа в Тюрингия и много малко не ѝ достигна да спечели с най-много и тези в Саксония.

Ройтерс допълва, че в основните послания на Алтернатива за Германия е безконтролната имиграция в страната, загубите, които търпи, заради войната в Украйна и подкрепата от страна на Берлин, както и последвалия икономически упадък.

Според Ройтерс, победата на Алтернатива за Германия в Бранденбург ще е жесток удар по социалдемократите, които управляват федералната област от 1990 година досега. Освен това тя е с население от 2,5 милиона души!

Подобен резултат ще разкати още повече устоите на Шолц, който е най-непопулярния канцлер и ще повдигне въпроси за неговата пригодност да заема високия управленски пост.

Изненада дойде и по време на предизборната кампанията от поведението на управляващия провинция Бранденбург от ГСДП Дитмар Войдке, който се разграничи от лидера си Шолц и водената от правителството политика, особено по отношение на мигрантите, за да не понесе щетите, които носи със себе си злополучния германски канцлер. Дори си позволи да критикува политиката на Берлин. Войдке предпочете да не се появява изобщо с Шолц на предизборни мероприятия, което е показателно за канцерогенното политическо излъчване на германския ръководител.

За Дитмар Войдке управляващата коалиция не съществуваше в предизборните му послания, а само успехите, които са постигнали социалдемократите на местно ниво, като откриването на завода на Tesla и летище Бранденбург, което обслужва Берлин и сега е третият по важност авиационен център в Германия.

Друг е въпросът, че новите производствени мощности за американските електромобили са буквално смъртна присъда за германската автомобилна индустрия, която е на колене, и то пак, заради политиката на Олаф Шолц.

Резултатите от решаващите избори в Бранденбург ще станат ясни в 18 часа германско, т.е. в 19 ч. българско време. И точно по това време Олаф Шолц реши, че му е по-важно да е далеч от Германия, а именно в Ню Йорк на среща на върха на ООН.

Ако ГСДП на Олаф Шолц загуби за пореден път, това ще е катастрофа за партията. Но няма да е нещо необичайно, а по-скоро ще е естествено за фриволния канцлер.

Наскоро в телевизионно интервю левият политик беше попитан, дали няма да насрочи предсрочни парламентарни избори, на което той отговори в типичния си витиеват стил, че повече се притеснявал, че вече трудно можело да се направи управляваща коалиция, заради резултатите от вота.

Даже за миг злополучния канцлер не даде да се разбере, че не само кариерата му, но и бъдещето на партията му лети към пропастта.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Предсрочни избори в Германия ли? Шолц имал друго главоболие

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!