Александър Меркурис: Украйна няма ракети за ПВО защита! Къде са?

Британският анализатор Александър Меркурис е категоричен, че украинските войски са изчерпали всичките си снаряди за системите за противовъздушна отбрана Patriot и IRIS-T. Според него, това ги прави особено уязвими на руските ракетни удари и такива с безпилотни самолети. Изказването си той направи в своя видео блог в YouTube.

Според него украинците в момента са беззащитни на всякакви въздушни атаки от страна на руските войски. Своето заключение британският анализатор прави на фона на това, че няма ответна реакция от страна на ВСУ срещу обстрелите от руската армия. Той задава и въпроса, къде са се дянали ракетите им?

„По цялата линия на бойните действия руските въоръжени сили нанасят ракетни и безпилотни удари по тактически позиции на Украйна. В същото време няма признаци, че украинските въоръжени сили имат някаква организирана противовъздушна отбрана.

 

Чудя се какво стана с всичките ракети Patriot и IRIS-T?“, каза Меркурис.

ПВО Patriot

Британецът дава и предположение за липсата на ракети за ПВО в Украйна. Според него те или са били унищожени от руснаците, или украинците ги пестят за някоя масирана така.

Още на 8 септември Александър Меркурис повдигна темата, дали е „срината ПВО защитата на Украйна“, след като малко преди това Русия обстреля масирано град Лвов.

„Руските войски нанесоха голяма ракетна атака на украинска територия и имаше няколко мащабни удара по Лвов в Западна Украйна. <…> Имах чувството, че цялата система за противовъздушна отбрана на Украйна по същество се е сринала “, заяви Меркурис.

Тогава той обясни, че няма как руските ракети да преминат през цялата територия на Украйна и да достигнат западния украински град, който е почти до границата с Полша, и да не срещнат, каквато и да е съпротива.

Анализаторът обърна внимание, че именно Лвов е градът, в който много западни служби имат представители, които координират укранската армия и е необяснимо Киев да не окаже яростна съпротива срещу руския ракетен обстрел.

В края на август, Меркурис обясни, че нахлуването на украинците в Курск само ще засили решителността на Москва в настъплението в Украйна. Той се съгласи с мнението на много негови колеги, които смятат, че военното навлизане на ВСУ в руска територия дава стратегическо предимство на президента Владимир Путин. Заради това, той ще стане по-неотстъпчив за потенциални предстоящи преговори и ще има козове на своя страна. 

Той цитира и думи на Наполеон: Никога не се намесвай в работата на опонента си, когато направи грешка. И Путин сигурно има точно такива мисли сега.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Меркурис за ВСУ в Курск: Наполеон е казал – никога не се намесвай, ако опонента ти греши. И Путин мисли точно така

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!