Руските сили удариха товарен кораб с боеприпаси за ВСУ

Руските войски са ударили товарен кораб, който е бил натоварен с тонове боеприпаси и ракети, които са доставени на Украйна от страните-членки на НАТО. Това става ясно от съобщение на министерството на отбраната ан Руската федерация, пише Avia.pro.

Това е станало по време на една от специализираните военни операции на руските войски. Корабът, превозващ ценния за ВСУ за бойното поле товар, е реализиран с високоточен ракетен удар.

В съобщението не се уточнява от коя държава бил военния армаган за Украйна.

Руското военно министерство отчете, че само за изминалия ден, руските войски са ликвидирали в Курск над 1650 войници.

На този фон е любопитна реакцията на Владимир Зеленски, който до 20 май беше легитимен президент на Украйна, според когото било лъжа, че общо на фронта Украйна е загубила 40 000 войници.

До този момент, според руското военно министерство, в Курско направление са извадени от строя, както следва:

124 танка, 57 бойни машини на пехотата, 95 бронетранспортьора, 786 бойни бронирани машини, 478 автомобила, 121 артилерийски установки, 29 реактивни системи за залпов огън, включително осем HIMARS и шест MLRS американско производство, осем пускови установки на зенитно-ракетни комплекси, пет транспортни и товарни машини, 30 станции за радиоелектронна борба, седем радара за борба с батареите, два радара за противовъздушна отбрана, 16 единици инженерно оборудване, включително 10 инженерни машини за разрушаване и една миночистачна установка УР-77, както и бронирана евакуационна машина.

Операцията за унищожаване на формированията на ВСУ продължава, заключва военното руско министерство.

„В посока Курск нямаше съществени промени“, пишат украинските военни експерти в канала в Телеграм Мilitary Аnalytics.

И както нямало „съществени промени“, така признават, че руските въоръжени сили се опитват да поемат пълен контрол над градовете Любимивка, Николаево-Дарино и Дарино. Някак създават впечатление, че вече са приели за нещо напълно естествено руските войски да си връщат всеки ден завоюваните от украинците територии.

„Завладявайки ги, руските сили искат да застрашат комуникациите на ВСУ и да създадат предпоставки за по-нататъшно придвижване към линията Зелени Шлях – Свердликово“, продължават с признанията списващите канала.

„От своя страна украинските войски упорито вбиват клин източно от Весьолое, като се стремят да се доберат до тила на руската нападателна група. На юг от Суджа руските части се опитват да пробият украинската отбрана и да превземат Черкаски Конопелка, но без успех“, завършват те.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!