Извънредно: Украйна удари още един голям склад с боеприпаси в Русия. ВИДЕО

Украинците удариха още един голям склад с боеприпаси в Русия и по-конкретно в Тихорецк в Краснодарския край. Това е станало тази нощ. Вече се появиха кадри от огромния последвал взрив.

Това е вторият случай в рамките на по-малко от седмица, когато украинците взривяват едни от най-големите складове с боеприпаси на Русия. Предният случай беше в град Торопец в Тверска област.

Според руски сайтове, жителите на Тихорецк, Краснодарски край са станали свидетели на огромен взрив от складовете край града им. Ударът е извършен отново с дронове, допълват медиите. При детонацията се е образувала огромна огнена гъба, която е видна и от публикуваните видеа от шокираните жители от населеното място.

Последвалият стълб от гъст черен дим е бил видим от всички прилежащи населени места в близост до военните складове. (ПРОДЪЛЖАВА СЛЕД ВИДЕОТО)

Случилото се е предизвикало паника сред населението. Много граждани започнаха да споделят кадри в социалните мрежи, показващи гъсти облаци дим, издигащи се високо в небето. Някои свидетели съобщават за силни експлозии, чути много преди да се появят визуални признаци на нападение.

Към този момент руското министерство на отбраната мълчи и не дава информация. Липсват и публикации в основните централни руски медии. 

КритичноБГ припомня, че при удара на складовете в Торопец по различни оценки бяха унищожени близо 13 000 тона боеприпаси. Информацията не бе потвърдена от руските военни.

С втория взрив коментатори в Телеграм изразяват опасения, че това може да повлияе в някакъв степен на редовните доставки с боеприпаси на фронта.

След взривените складове в Торопец се завъртя информация, че НАТО е дало на ВСУ нужните сателитни снимки и локация, за да насочат дроновете си и да поразят складовете. До тях в този момент бяха пристигнали и влакови композиции с боеприпаси, които е нямало време да бъдат разтоварени в защитените бетонни хранилища.

По-късно властите в Торецк забраниха на жителите да публикуват видео и снимки в социалните мрежи под заплаха от законодателно преследване за престъпление. Не е изключено и в този случай да бъде публикувана изрична забрана за споделяне на информация от новите взривени складове. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

И влакове пълни с боеприпаси са избухнали в Торопец. Прозорците в града са избити от ударната вълна. ВИДЕО

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!