Иракската съпротива до Хизбула: Хиляди наши войници ще попълнят редиците и окопите до ливанските мъченици!

В съобщение изпратено до генералния секретар на Хизбула Хасан Насрала в петък 20 септември, лидерът на иракската милиция KSS (Kata’ib Sayyid al-Shuhada’ – Учителят на батальоните на мъчениците) Абу Ала ал-Уалай заяви пълната своя подкрепа и на всички членове на групировката си към ливанската структура в борбата им срещу Израел.

Това става ясно от публикация в ираския канал в социалната мрежа Х, бившата Туитър – Iran Observer. KSS е известна още и като иракската съпротива.

Ирак обещава хиляди бойци на Хасан Насрала в своето писмо. Ето, какво пише в публикацията:

„Ирак обещава хиляди бойци на Хасан Насрала в послание

„Ако е необходимо, хиляди иракски войници от народната мобилизация ще попълнят редиците и окопите на ливанските мъченици“ – Абу Ала ал-Уалай“

Какво е известно за KSS?

Батальоните на KSS, официално 14-та бригада, е радикална иракска шиитска милиция, която е създадена още през 2013 година. Основните цели, които си паставя са да защити шиитските светилища по целия свят и да запази иракското единство.

Групата е описана като иранско прокси и е близка до Хизбула. Според различни информационни масиви, дори е финансирана от ливанската шиитска групировка Хизбула и от Иран.

KSS е активна не само в Ирак но и в Сирия. Тя подкрепя военно правителството на президента Башар Ал-Асад в Гражданската война в Сирия.

Групата има тесни връзки с Корпуса на гвардейците на ислямската революция, който е на пряко подчинение на аятоласите в Иран.

Към този момент това е първият случай, в който радикална групировка извън Ливан изразява пълна подкрепя към Хизбула.

Не е изключено и йеменските хуси да направят съвсем скоро същото. Припомняме, че те се активизираха преди повече от година и започнаха да обстрелват кораби на държави близки до Израел, преминаващи през протока Баб – ел – Мандеб (Портата на плача).

 

Действията им бяха в подкрепа на геноцида извършван от Израел над палестинците в ивицата Газа и масовите убийства на десетки хиляди мирни граждани, основно жени и деца.

Напрежението в Близкия изток расте с всеки изминал час на фона на масовия терористичен акт в Ливан с взривените мобилни устройства – бейджъри и радиостанции, внесени от Хизбула в страната. Израел отказва да признае, че е организатор и извършител на чудовищния акт. Все още!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!