Атаджанов: Пет извода за най-ужасната терористична атака в новата история на света, случила се в Ливан

Светослав Атаджанов: Пет извода за най-ужасната терористична атака в новата история на света, случила се в Ливан Фейсбук

Израел е предупредил САЩ за предстоящата масова експлозия на електронни устройства в Ливан, но не е предоставил подробности за плана. Твърди се, че масовата терористична атака „хванала държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в самолета, летящ за Кайро. Американските дипломати били изумени от случващото се и гледали новините в реално време“.

Това казва CNN, който твърди: експлозиите на ливанските пейджъри на Хизбула са организирани съвместно от Мосад и израелската армия. Нека оставим такова изумително разкритие без язвителен сарказъм и нека не спекулираме в каква точно позиция е бил „заловен“ г-н Блинкен от своите съплеменници.

Втората новина е по-логична: Нетаняху отправи спешен призив към нацията, като обеща „да възстанови сигурността в северната част на страната“. И той получи разрешение от „военния кабинет“ да проведе операцията си срещу Ливан и Хизбула.

Бойци от Хизбула

Всичко „съвпадна“, както казват анализаторите. Провеждането на кампания за сплашване и такава чудовищна терористична атака с такова ниво на подготовка просто ей така, в нищото, от военна гледна точка изглежда глупост. Но да поставиш в болнични легла хиляди командири, бойци и цивилен помощен персонал, участващ в дейностите на Хизбула… това е циничен и оправдан обезглавяващ удар. Точно като нощните бомбардировки на летища и щабове до обявяването на война. Може да им се свали шапка за находчивостта …

Защо пейджъри? Само преди 15 години (о, как лети времето) тази остаряла джаджа бе в ръцете на много… да кажем – отговорни лица, свързани с публичната администрация, социалната сфера, паравоенните сили, извънредните ситуации и обществени услуги.

Отговорът беше прост: пейджърът не може да бъде „проследен“ и подслушван; той работи само за получаване на кратки текстови съобщения, ако знаете неговия уникален идентификационен номер и честоти на предаване.

И тъй като изключително враждебен и високотехнологичен Израел е от другата страна на границата с Ливан, този тип комуникация остана изключително популярен дори след революцията на мобилните телефони и интернет.

Така че Хизбула премина към този тип уведомяване, тъй като услугите за пейджинг трудно могат да се нарекат пълноценни комуникации. Разтворени в цифровия свят без следа, тъй като джаджите не комуникират с мобилни кули в търсене на мрежа, а просто винаги са конфигурирани да получават съобщения. Те са компактни, батериите им издържат няколко месеца, а работата не изисква абсолютно нищо.

Изводи
Те ще бъдат трудни.
Първо.

Телекомуникационни устройства за граждански цели са били използвани за акт на масов терор (геноцид), други определения не могат да бъдат намерени. Няма значение дали ливанските служби за сигурност са пропуснали този аспект на сигурността или не.

Защото пострадаха много цивилни и дори деца, които са получили пейджъри по социални програми за общо оповестяване на гражданската защита. Но колективният Запад ще пропусне такова чудовищно безразборно престъпление срещу човечеството покрай своя изтънчен музикален слух, настроен на собствената си нота.

Второ.

Неслучайно се споменават само тайванските евреи, без нито дума за глобалното участие на цели корпорации и технологични гиганти (заедно със световните търговски къщи)… без които би било невъзможно да се осъществят такива саботаж.

Всеки терористичен хак на такова ниво на броя на потребителите може да бъде разкрит от всеки сервизен център, ако боклукът попадне в ръцете на любознателен левичар, дори в Бейрут. Изводът е прост:

много влиятелни глобалистки сили са заложили на голяма война в региона. Израел и маниакът Нетаняху са само статисти тук, задължени да „симулират решителност до последно“, както и Зеленски – до последния украинец…

Трето.

Проблемът с използването на всеки високотехнологичен продукт, преминал през „тайванския център“ или дори който и да е всъщност американски, сега се превръща в заплаха в световен мащаб. Веригите за доставки са толкова сложни, оптимизирани с данъчни облекчения, офшорни компании, посредници и други глупости, че

не само пейджъри с радиостанции в определени държави, но и прахосмукачки и скутери могат да гръмнат с литиеви батерии.

Ето защо сега световните лидери извън оградата на „Райската градина“ на умника Борел ще трябва да погледнат много сериозно на подходите на всеобхватна пазарна икономика, така че техните граждани да не умират с хиляди.

Четвърто.

Бенямин Нетаняху

Започна се с военния компонент на този терористичен акт, политическите евреи имат само няколко дни, за да използват фактора на изненадата и очевидната дезорганизация в редиците на Хизбула и ливанските власти, които в момента се страхуват да докоснат устройството, което е технологично малко по-сложен от две чаши, свързани с тел или тиксо, според специалистите.

Истерията вече е настъпила, хората се страхуват от домофони, изхвърлят мобилните си телефони, не се доближават до коли, след 90-те години, не включват уреди. Отличен военен ход, но не става дума за „правото на Израел на самоотбрана“, а за най-ужасната терористична атака в новата история на света.

Пето.

Гробното мълчание на Запада говори за едно. На еврейската държава е позволено всичко, етапът на използване на „оръжия за масово унищожение“ е преминат, сега трябва церемониално да се отдадем на акт на технологичен геноцид. Безразборно, диво, средновековно.

Въпреки че Средновековието едва ли е точната епоха за този акт на побойник, време е да си припомним старозаветните практики на религиозните предци на днешните политически евреи – „Отровете водите на реката, отиваща към крепостта…”

Светослав Атаджанов

И едно последно нещо. Организирането на безопасна доставка без проверка на хиляди електронни устройства, джаджи, уреди и дори радиостанции в автомобили е глобална операция. То може да се извършва от не повече от три до пет държави, които имат значително участие в международната система на производство, транспорт и търговия. Соченето с пръст няма смисъл, тъй като вечният латински цитат „Cui bono?“ е неотменим.

Така че нека да видим „кой ще има полза“, защото броячът работи…

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!